Kerst met glitters in je haar en vlinders in je buik!
De trope grumpy x sunshine is op dit boek echt van toepassing. Ik kan nog wel eens terugschrikken hierdoor omdat het soms zo weinig is uitgewerkt dat je het amper ervaart. Maar in dit boek… wauw! Rens voelde als een donderwolk en Jen voelde als een zonnestraaltje.
Door de vlotte en beeldende schrijfstijl van Manon rol je zo het verhaal in. Wat ik onwijs leuk vond tijdens het lezen is dat er meerdere personages om de main characters worden benoemd. Ieder heeft zijn rol en komt voldoende aan bod. Zodat je echt de broodjes ruikt die Ramona bakt of de warmte voelt die Ben en Mary in hun hart dragen. Niet alleen voor hun werk, maar ook voor de werknemers.
Och die nukkige Rens… Wat deed hij me denken aan de grinch. Hoe kan je nou zo sociaal onhandig zijn, in jezelf gekeerd en een hekel hebben aan kerst? Ik had nooit verwacht wat er achter deze jongen schuil zou gaan en voelde ontzettend met hem mee. Daarom waardeerde ik het ook extra dat Manon voor een dual pov heeft gekozen.
En dan Jessica… Eh! Jennifer :p Wat een vrolijk vlindertje is deze meid. Een duizendpoot. Een flapuit. Een leeuwin die staat voor haar normen en waarden. Is ze niet aan het werk, dan past ze wel op de kinderen van haar zus of heeft ze een boekenclub of maakt ze nog wat overuren bij de Den. Deze lieverd staat voor alles en iedereen klaar, maar zoiets houd je toch niet voor altijd vol? Als Jen iets anders aan haarzelf begint te merken, dat ze haar glimlach steeds wat meer verliest, weet ze dat ze het anders aan zal moeten gaan pakken.
Ik vond het heel mooi beschreven hoe deze twee tegenpolen elkaar aanvullen. Hoe ze elkaar kunnen lezen en onbewust aanvoelen wat de ander nodig heeft. Hoe ze van afstandelijk, naar een diepere connectie gaan samen.
Laat je onderdompelen in een boek vol glitters en kerstlichtjes, de heerlijkste warme drankjes en koffiebroodjes, een chagrijnige grinch en een lieftallig kerstelfje.
Dankjewel voor dit recensie-exemplaar April Books! Ik heb ervan genoten!
Dankjewel voor dit recensie-exemplaar April Books! Ik heb ervan genoten!