Victoriaanse feelgoodroman

Talesofjoselyn 23 juni 2025

In dit deel volg je Annabelle - Lady Turner - en Gabriel - Lord Phillips. Annabelle is een prachtige jongedame wie zeker niet op haar mondje is gevallen. Ze staat er sinds het overlijden van haar man alleen voor samen met haar 3 jarige zoontje Jonathan. Gabriel - een knappe hertog - is zijn vrouw verloren of, zoals de geruchten gaan, heeft hij er zelf iets mee te maken? In de ton wordt flink gepraat en zo heeft Annabelle haar mening ook al over hem klaar. Na de periode van rouwen word Lady Turner steeds vaker uitgenodigd door de society en het toeval wilt dat ze daar telkens toevallig Lord Phillips treft. Of is dat wel steeds zo toevallig?

Dit is deel 1 uit de Geheimen van Hyde Park serie en wat vond ik het een mooi verhaal. Als ik kon tijdreizen zou ik graag een dagje in Londen willen vertoeven tijdens de Victoriaanse tijd.
Ik vind het zelf wat minder fijn lezen als het in de derde persoon geschreven is, maar dat is mijn persoonlijke voorkeur. Ook had er voor mij nog wat meer diepgang in mogen zitten. Ik bleef nu voor mijn gevoel vaker op een afstandje, in plaats van dichtbij de gevoelens van de personen in het verhaal. Aan de andere kant maakt het dit ook een boek dat je in één ruk uitleest wat ik ook weer heerlijk vind!
Ik heb nu al zin in de volgende delen en ben benieuwd of er nog meer geheimen aan het licht gaan komen.

Meer recensies van Talesofjoselyn