De Ware Izzy - the.belgian.bookworm

thebelgianbookworm 13 november 2025
Deze super schattige brievenroman neemt je mee op Izzy’s zoektocht naar liefde én zelfontplooiing. Ze werkt in de bibliotheek van haar tante, maar droomt van meer. Dankzij haar ietwat bemoeizuchtige nicht Josephine schrijft ze zich in op een datingwebsite… en daar ontmoet ze Brodie: haar digitale prins op het witte paard
Hun liefde voor boeken – en vooral voor In de ban van de ring – zorgt meteen voor een klik. Ondanks de oceaan tussen hen, doen ze er alles aan om hun relatie te laten slagen. Videogesprekken worden al snel echte afspraakjes… Maar durft Izzy haar hart écht op het spel zetten?

Ik heb zó genoten van dit boek! De brievenstijl was even wennen, maar bleek verrassend origineel. Je leert de personages op een intieme manier kennen, en krijgt als lezer heel wat mee van hun gedachten en gevoelens. De verwijzingen naar In de ban van de ring begreep ik niet allemaal, maar dat stoorde niet. Om eerlijk te zijn vond ik nicht Josephine ook wat irritant, maar gelukkig maakte ze dat later goed
Het allermooiste vond ik Izzy’s persoonlijke groei. Je voelt haar evolueren – als vrouw, als ondernemer, als partner. Haar band met neef Luke was ook prachtig: hij is zo’n warm personage en helpt haar door haar onzekerheden heen.
De schrijfstijl is heel beeldend en gevoelig, soms met wat lange zinnen, maar dat draagt juist bij aan de sfeer. Je waant je helemaal in Izzy’s wereld.

Een aanrader voor fans van brievenromans, slow-burn romance en personages die écht groeien. Dankjewel Mythras Books voor dit mooie recensie exemplaar! Ik heb er heel hard van genoten!

Meer recensies van thebelgianbookworm