Vermakkelijk goed
Op aanraden van vele recensie die ik voorbij zag komen, wou ik de hype rond The Pumpkin Spice Herberg geschreven door Harper Graham niet missen.
Kort nadat ik de eerste delen van Dream Harbor, van de auteur Laurie Gilmore had gelezen, was ik doorgesprongen naar dit verhaal. En toen moest ik even stoppen. Het was teveel aan small town romances en de pompoenen vlogen me rond de oren. Dus besloot ik toen, om het er even bij te laten en weer later op te nemen. Januari was daar het moment voor.
Laurie Gilmore is een kei in het schrijven van pittoreske dorpjes, de geur van kaneelbroodjes en de kleur van herfstbladen en pompoenen. Het is zeer beeldig en melodieus geschreven.
Maar voor mij ontbrak het wat aan dieper gaande gevoelens. Het is allemaal zeer to the point geschreven. What you see is what you get.
Madison is een zeer zelfstandige vrouw, met een ambitie voor haar job in New York, waar ze enkele jaren geleden haar geboortedorp voor heeft verruilt na een jammerlijke gebeurtenis met haar Ex vriendje. Nadat de vrouw in kwestie een mysterieuze brief ontvangt en haar terug haalt naar Maple Falls, heeft ze 2 hoofdzakelijke dingen te doen.
Het redden van de Pumkin Spice Herberg dat het levenswerk is van haar vader en overleden moeder en Jack, de ex in kwestie waarvoor ze haar dorp de rug had toegekeerd, zoveel mogelijk vermijden. Maar dat verloopt wat moeilijk, aangezien Madisons vader, Jacks hulp heeft gevraagd.
Het eerste deel van de Maple Falls serie is een grappig, schattig small town romance verhaal met een klein beetje cozy crime en ideaal om tussendoor te lezen. Wanneer je nood hebt aan een verhaal, zonder al teveel bij na te denken en gewoon zin hebt in stevige portie feelgood. Met de personage die we in Het Pumpkin Spice Herberg hebben mogen ontmoeten, staat alvasy klaar om mij in haar verhaal te trekken. Ik kijk er alvast naar uit!