Macht en rijkdom, Welkom op Maxton Hall
Zodra ik de eerste aflevering op Prime heb gezien van Maxton Hall, ben ik meteen naar de bib gerend om de eerste drie delen van Maxton Hall te ontlenen.
Maar dit boek speelt zich af op één van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland. Roem, rijkdom, positie rangen en macht is de slogan van Maxton Hall College.
Ruby Bell, niet schatrijk zoals haar medestudenten, is een onzichtbare verschijnsel in de gangen van Maxton Hall. Waar ze specifiek voor kiest. De college en haar thuissituatie, zijn twee zaken die ze strikt uit elkaar houdt en ze doet er alles aan om haar doel te kunnen bereiken: toegelaten worden op Oxford.
Tot ze op een dag tot een ontdekking komt dat de familie Beauford ten schande kan richten. Daardoor komt James Beauford lijnrecht tegenover haar te staan. James, iemand dat opgegroeid is in luxe en rijkdom en waarvan zijn toekomst al voor hem vastligt.
En dan komt er chaos in Ruby haar leven zodra ze in het vizier komt van de familie Beauford.
Ik heb ontzettend genoten van de schrijfstijl van Mona Kasten, dat heel natuurlijk en prettig las. Er zit een stevig tempo in en de hoofstukken zijn niet heel erg lang. Het verhaal is zowel vanuit het perspectief geschreven van de georganiseerde Ruby, als de onuitstaanbare James.
Het eerste deel in de serie, wordt je vooral wegwijs gemaakt in de college en hoe groot de kloof is tussen het normale leven en dat van iemand die kan zwemmen in een bad van goud, ontmoet je de hoofdpersonage en de nevenpersonage. De bagage die elks met zich meedraagt, zorgt er wel voor dat het emotioneel wat zwaarder laat voelen.
Maar gelukkig hebben we de romantiek, die als een mini pleister op de wonde legt. Dit boek staat geschreven als Dark Academia. Alleen vind ik de Trope: "Dark" hier niet op zijn plaats, want dat is het absoluut niet.
Met een cliffhanger sluit de auteur haar eerste deel af, waardoor je gewoon wilt weten hoe het verder gaat.