Dit boek is epic!!!

TheBookishEmpire 19 december 2025
Hou je van duistere mysteries dat zich afspeelt op een universiteit en waar twee hoofdpersonages elkaar grootste vijanden lijken maar tevens ook extreem naar elkaar verlangen? Dan is Nightshade het boek dat al je wensen in vervulling brengt.

Dit boek was voor mij epic! Met een ijzersterke proloog en een verbluffende eerste hoofdstuk had Autumn Woods mij in haar houdgreep. Het eerste deel van Sorrowsong University zit vol mysteries, moord, geld, macht en zeker weten sterke personages. Met charismatisch verwijzingen naar oude klassiekers zoals Romeo en Julia, Shakespeare, The Great Gatsby en de citaat die bekend staat voor The Six Wives of Henry VIII kreeg de schrijfster mij letterlijk op mijn knieën!

Nightshade heeft een zeer prachtige en diepe schrijfstijl waardoor de duistere sfeer, dat met zijn kluwen rond het boek hangt, heel intens voelbaar is en alles speelt zich af op een universiteit in de Schotse Hooglanden. Ik kan wel begrijpen dat niet iedereen er van houdt. Ook de vertaalster van de Nederlandse versie heeft haar uiterste best gedaan om dit gevoel en sfeer te evenaren waardoor Zomer en Keuning een boek van topniveau heeft uitgebracht!

Dat de hoofdpersonages Ophelia en Alex elkaars grootste rivalen zijn, zorgt voor scherpe en grappige dialogen, maar beide zijn emotioneel beschadigd en ik heb enkele malen gefluisterd: "Fuck, it's hurts". Ondanks de haat en nijd, zijn ze ook emotioneel met elkaar verbonden, wat resulteert in een wervelwind van verlangens en gevoelens tegenover elkaar.

Dit boek heeft me oprecht verrast en ondanks dat ik met veel dank aan Zomer en Keuning, het mocht lezen als recensie-exemplaar heeft dit mijn mening niet beïnvloed om er 1 cijfer en 7 letters horizontaal aan te geven.

Kortom, dit boek was voor mij Epic en it ripped my heart out of my body zodra ik het einde las. Voor mij zal het lijden worden tot deel 2 uitkomt in deze duologie

Meer recensies van TheBookishEmpire

Een hartverwarmende reis door de jaren ’60 vol humor en nostalgie. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.