Dark Fantasy op zijn best
Quicksilver is een donker fantasie verhaal met een mix van mensen, fae's, vampieren en akelige demonen. In combinatie met sensuele en spicy hoofdstukken, diepe trauma's en opofferingen. Callie Hart kan het allemaal in 1 boek.
De opbouw van het verhaal ging langzaam omdat de eerste delen vooral te wijten waren aan de nieuwe wereld waarin Saeris en haar metgezellen zich in bevonden, de gedetailleerde vertelling van de donkere sfeer, omgeving en de voorstelling van verschillende personages.
Saeris, het hoofdpersonage waaruit het verhaal verteld wordt in de ik-perspectief is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Kingfisher is de letterlijke definitie van Grumpy. Dit zorgde gelukkig voor grappige, frustrerende dialogen tussen beide, want dit doorbrak af en toe de vele lappen tekst waar je best enkele weken zoet mee bent.
De romantiek die ontpopt en alle aandacht opeist van het boek, bevat pittige, spicy scènes. Zowel de woordenschat als de acties zijn zeer expliciet beschreven. Dus wil je iemand van 12 jaar dit boek cadeau doen? Hou het nog even voor je...
Toch bleef het boek aan me vastklampen en kon ik het niet loslaten. Ook al vroeg ik me enkele keren af waartoe het verhaal ging leiden. Naar gelang het einde naderde kwam het verhaal in een stroomversnelling en sloot het zich af met een dikke vette one-liner. Duidelijk met een knipoog naar een tweede deel. Ondertussen wanneer ik dit boek aan het lezen was, kwam Brimstone uit. Read that soon!