Prachtig historisch verhaal!
Wil je mee gevoerd worden in een wereld hier ver vandaag maar geen zin in een fantasie wereld, met demonen en fantasie wezens?
Dan is dit jouw boek!
De Roep van een ver eiland is een prachtig historisch boek dat je mee voert naar het jaar 1854.
Zowel de lezer als het hoofdpersonage Eve vertrekt als gouvernante met een missie naar Zanzibar. Daar zal ze de klein maar onhandelbare Nunu onder haar vleugels nemen, die tevens ook blind is. Wat de hoofdrolspeelster Eve ervaart tijdens haar intocht in Zanzibar, zo mag ook de lezer het mee ervaren. De schrijfstijl is zo gedetailleerd en beeldend geschreven dat ik het me soms levendig kon voorstellen.
Dankzij Sarah Lark, werd ik meegezogen in een wereld die voor mij geheel onbekend was. Dankzij dit boek leerde ik meer over de Arabische bevolking, het leven van een sultan en zijn rijk, de slaven en de slavernij, de cultuur in Zanzibar en het moslim geloof. Hier zit heel veel eigen belevenis, onderzoeken en passie in verborgen.
Zoals de auteur haar details in de omgeving, religie en cultuur legt, zo doet ze dat ook bij elke personage. Iedereen krijgt hun podia en niemand blijft onbesproken. Sarah heeft zoveel respect voor de mensheid. Wat ook diens klasse of cultuur mag zijn.
Het boek heeft van in het begin een goede fundering, waardoor het verhaal wel vlot in zijn hoofdstukken overloopt. De 528 tellende bladzijdes, kan als een dikke pil genoemd worden en de kennis making met elk personage kan als teveel bestempeld worden. Ook voor mij was er soms verwarring, maar de hoofdlijn doorheen het verhaal was zo prachtig en intens. De gebeurtenissen, de emoties en de evolutie was zo écht voor mij. Ik beleefde het gewoon, ervaarde het alsof ik een eigen rol had in De Roep van een ver eiland.
Dit boek verdient van mij een dikke 4 sterren.
Daarbij wil ik Uitgeverij De Fontein , uit de grond van mij hart bedanken voor het recensie exemplaar. Ondanks dat ik nog maar heel pril mijn Bookstagram account heb, hebben zij zonder twijfelen mij de kans gegeven! Dank jullie wel
Dan is dit jouw boek!
Dit boek verdient van mij een dikke 4 sterren.