Guttegrut, fijn tussendoortje!

TheBookishEmpire 17 februari 2026
Ik was één van de uitverkorene om het recensie exemplaar te mogen ontvangen van April Books.
Eerlijk is eerlijk, het is de eerste keer dat ik een verhaal lees van Lisanne Stam. (Kruipt beschaamd in een hoekje.)

Geen Bal Aan volgt het verhaal van Fardau die voor haar job leeft maar niet voor de liefde. Dat heeft de laaste break up volledig voor haar verknalt. Tot ze mee mag doen aan Hartennacht. Een pand vol zoekende mensen naar jawel de liefde...

Het verhaal speelt zich af in Leeuwarden. Ik heb er wel van gehoord, maar nooit bezocht. Dus buiten de eerste kennismaking met de schrijfster was ook de stad geheel nieuw voor me. Naast dat, is ook mijn woordenschat een stukje rijker geworden. Guttegut, nooit te oud om bij te leren!

Geen Bal Aan, is een vrij vermakelijk boek en straight to the point. Ook Fardau gedachtegang is erg leuk en grappig om te lezen. Ik weet niet of het de auteur haar bedoeling was, maar ik kreeg af en toe dagboek vibes door de opsomming van wat de hoofdpersonage deed. Elk begin van een hoofdstuk is vergezeld met de titel van een lied. Tip: zet deze op als je aan het hoofdstuk gaat beginnen!

Desalniettemin, zat ik af en toe met samengeknepen bil spieren omdat de Hartennacht wel op een bepaald moment wel spannende fragmenten had. Het verhaal van Gijsbert liet me dan bijna een traan wegpinken en liet me even stilstaan bij het heen dat er gebeurden. Want het klinkt helemaal niet zo gek dat dit in echt leven ook iemand dezelfde situatie mee moet maken. *slik*

Kortom, Geen Bal Aan, is grumpy, vermakelijk, grappig en to the point kort verhaal over de zoektocht naar liefde. Een fijne tussendoor met geen al te veel diepgang, maar toch een kleine boodschap in verscholen. Althans, dat was het voor mij. Het is zeker niet het laatste verhaal dat ik van Lisanne Stam zal lezen!

Bedankt April Books voor de mooie recensie exemplaar en Lisanne Stam om mij kennis te laten maken met Fardau en Leeuwarden!

Meer recensies van TheBookishEmpire