Advertentie

Een nieuwe roman van Christine in een jaar van 25 jaar schrijversschap. En De laatste Dichters in toneeluitvoering in de theaters door het land.

De nieuwe roman gaat over Katrien Achenbach en over gedetineerden.
Katrien geeft schijfworkshops aan gedetineerden. Werk voor Katrien en toch zoekt ze naar andere ideeën voor haar werk als auteur.

We maken kennis met Luc, levenslang, die we volgen in het gehele boek. Tezamen met onder andere Yerrol en Yahya.
De laatste twee zijn gedetineerden die de workshop volgen. Luc niet, maar toch, wat hij allemaal toch meemaakt in het boek lijken wel dagboeken of zijn die dat ook.

Een verhaal zonder veroordeling, oprechtheid, geen valse sentimenten, nee puur zoals het is. De tijd is voor Luc stil blijven staan......
Het gaat vooral ook over de mens, een fout gemaakt, wordt gestraft, geen oorzaak en waarom dus, maar wel het proces na de beoordeling. En dan de schrijvers onder hen die 1 keer per 2 weken aan de workshop meedoen. Katrien die een thema geeft en dan een verhaal.

Dit boek is ook vol empathie richting de gedetineerden. Het inlevingsvermogen zo aanwezig.

Een wereld die velen van ons niet kennen. Een wereld die gescheiden wordt van onze wereld. Nu, mede door deze roman, een lans om die twee werelden dichterbij elkaar te brengen. Meer bekendheid zonder vooroordelen en waarom geen gratie bij levenslang.

Knap, boeiend, indrukwekkend, intrigerend.

Reacties op: Schrijven binnen vier muren

38
Een van ons - Christine Otten
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners