Spannend jeugdboek
Humor en spanning ik hou er van zeker in een jeugdboek. Ook de manier van schrijven van Bart is onwijs fijn om te lezen.
Het begint al onwijs leuk met een waarschuwing, weet je wel zeker of je dit boek wilt lezen? Je word meermaals gewaarschuwd geniaal.
Het boek was een heerlijk tussendoortje, van 88 bladzijden. Het een spannend verhaal waar niks is wat het lijkt.
We volgen een stel piraten onder leiding van kapitein Zwarttand, op de boot genaamd de Schuimkliever. De Schuimkliever is niet zijn eigen schip. En het spookt op de Schuimkliever.
‘’ wanneer de maan is verdwenen en de zee is zo zwart als pek, piraten nemen dan snel de benen, want de Klabautermann komt aan dek”
Kapitein Zwarttand bedenkt een plan om de Klabauter gevangen te nemen, maar of dat nu echt zo’n goed idee is.
Op een verlaten eilandje iets verderop, met uitzicht op de Schuimkliever, bedenken de overige bemanningsleden.
De oorspronkelijke bemanningsleden een plan om de Schuimkliever weer in handen te krijgen.
Wat volgt is een spannend verhaal, vol humor. Wie trekt er aan het langste einde? Wie wint de slag om de Schuimkliever?
Onwijs benieuwd naar een deel 2 en ik hoop dus ook echt dat die gaat komen.
Onwijs benieuwd naar een deel 2 en ik hoop dus ook echt dat die gaat komen.