zeer gefascineerd

Viviane Gerits Viviane Gerits
19 mrt 2020

De trap is een eerste boek uit de trilogie Graslandkinderen.
Uitgever: Droomvallei
isbn: 978-94-92844-79-8
auteur: Wilma Brouwer
De auteur is zelf hoogsensitief en schreef dit fascinerende, spannende verhaal over hoogsensitieve kinderen.

'Graslandkinderen komen altijd met z'n tweeën naar de Stam. Ze zijn zo sterk met elkaar verbonden dat ze kunnen hoofdpraten, zelfs als ze op grote afstand van elkaar zijn. Maar Struikel komt alleen en dat is vreemd.' lees je op de achterflap

mijn mening over het boek:
In dit bijzondere verhaal volgen we een aantal kinderen van het Grasland in de avonturen die ze beleven met elkaar en de evolutie die ze doormaken. Het is een fascinerend verhaal over goed en kwaad, over liefde en vriendschap en verantwoordelijkheid opnemen.
Elk kind krijgt in het boek letterlijk een eigen kleur. Voor mij is het voor het eerst dat ik een boek lees in letters die in rode, oranje, groene, blauwe en andere inkt gedrukt is. Het is of elk kind op die manier een eigen stem krijgt in het verhaal.
Het boek werkte zo op me in, dat het enkele dagen duurde voor ik er een recensie over kon schrijven.
Het kostte me in het begin wat tijd voor ik echt in het verhaal kwam. Ik heb het gevoel dat ik een verhaal las over een andere cultuur. Stilaan wende ik eraan en wilde ik verder lezen en weten wat er zich afspeelde in de wereld van de Graslandkinderen.
Ik vind het boek erg spannend en het niveau van dat 'spannende' grenst voor mijn gevoel aan de spanning die je ook in een thriller vindt. De figuren zijn stuk voor stuk heel verschillend en mooi uitgetekend. Ze blijven herkenbaar doorheen het hele boek.
Er heerst een sfeer die ik op sommige momenten wel vrij zwaar vond, een dreigende, grimmige sfeer die lang aanhoudt en die je bang en triest maakt. Het is niet altijd een vrolijk onbekommerd boek om te lezen. Gelukkig zijn er ook een aantal lichtere figuren in het verhaal die het verhaal opvrolijken en er humor in brengen.
Al bij al vind ik het een heel fascinerend debuut van Wilma Brouwer en ik wil ook graag de volgende twee boeken lezen om het vervolg hierop te kennen.
Voor mij krijgt het verhaal vier sterren.

Meer recensies van Viviane Gerits