niet zo onschuldig
Recensie: ‘In Onschuld’
Auteur: Melissa Skaye
Uitgever: LetterRijn
Ik las de thriller ‘in onschuld’ van Melissa Skaye.
Yara’s leven staat overhoop als ze op een dag schaars gekleed en bont en blauw wakker wordt in eigen tuin. Ze weet niet wat haar overkomen is. Kyle Hendriks helpt haar en laat haar door middel van hypnose weer in het korte en langere verleden duiken. Alles uit haar verleden wat verdrongen werd komt beetje bij beetje weer boven. Stilaan wordt haar duidelijk waarom ze een losbandige leven leidt. Ze wil steeds verder in haar eigen verleden duiken om nog meer antwoorden te vinden en vraagt Kyle om nieuwe hypnosesessies.
Het antwoord ligt in het verleden, maar bij het naar boven komen van de realiteit beseft ze daarbij stilaan ook ‘eigen haar schuld’, haar aandeel in wat ze zo intens verdrongen heeft.
Het boek hield me vast en ik wilde heel graag verder lezen. Het was dan ook op een tweetal dagen uit. Ik hou van mooie, onverwachte maar realistische twists in een verhaal en die wens werd ook hier vervuld. Het boek is spannend, vlot geschreven en nodigt uit tot verder lezen tot je de antwoorden krijgt waarop je wacht. De schrijfstijl is goed, de conversaties geloofwaardig, de flashbacks met het jaartal zijn duidelijk en veroorzaken geen verwarring.
Kortom een fijne thriller.
Voor mij was het een eerste kennismaking met een verhaal van Melissa Skaye. Het nodigt me alvast uit om ook andere boeken van haar te lezen.
Ik geef het met plezier vier sterren.