Opnieuw een origineel verhaal met een vleugje historie
Lali’s moeder heeft toen Lali twee jaar was het gezin verlaten en is teruggegaan naar haar geboorteland Sri Lanka. Moeder Ischa heeft toen de theeplantage overgenomen van haar vader. Lali heeft nooit begrepen waarom haar moeder weggegaan is. Ze vindt een dichtbundel waarin de gevoelens van haar moeder langzaam duidelijk worden. Ze besluit naar Sri Lanka toe te gaan en de plantage te bezoeken. Lali vindt haar moeder vrij snel en ze krijgt in haar tijd daar antwoord op haar vragen. Ischa haar eigen moeder is plotseling verdwenen toen zij een jonge vrouw was. Ze is nooit te weten gekomen wat er met haar is gebeurd. Het stuk gaat over de moeder van Ischa (Saliya) en speelt zich af rond 1986 in de tijd van de strijd tussen de Tamil Tijgers en Srilankezen. Hierdoor leer je ook direct iets over de geschiedenis van Sri Lanka.
Ik vind het heel leuk dat Tessa Collins voor alle drie de verhalen telkens een nieuwe invalshoek kiest. In elk deel wordt er naar familie op zoek gegaan, maar hoe de weg erheen leidt en wat er in het verleden gebeurd is, is zo anders. Dat is heel goed gevonden.
Het leuke is dat het begrip liefde en hoe liefde groeit of blijft of vergaat, heel mooi wordt uitgewerkt in de verschillende relaties die centraal staan in dit boek.
Net als bij de andere delen in het taalgebruik simpel, maar wordt er erg beeldend verteld. Het is mij nog niet duidelijk wat het overkoepelende verhaal is wat deze delen met elkaar verbindt, alleen weet ik dat oma Rose de verbindende factor is.