Fantastisch geschreven familiemysterie

Vriendinnenboekenclub 31 augustus 2025
Villa Italia is een driedelige serie die eerder verschenen is als e-book, maar nu gebundeld is en als paperback is uitgegeven.

In dit boek komen veel verschillende thema’s voor, zoals: arm en rijk, status en succes, vriendschap, familieproblemen, relatieproblemen en vooral familiegeheimen. Dit boek speelt zich voornamelijk af in Italië, maar ook deels in Nederland.

Emilie komt uit een welgesteld gezin in Nederland. Emilie voelt zich niet thuis in dit chique gezin. Als haar relatie strandt, vindt ze een brief van haar oma met een adres in Italië. Emilie besluit erheen te gaan. Ze besluit te blijven in Italië en vindt haar draai daar. Ze ontmoet mensen die meer weten over haar oma en ze duikt in het verleden. Ondertussen gaat het in Nederland niet goed met haar opa en later met haar moeder. Ook Emilie zelf heeft het moeilijk in Italië, tot haar goede vriend bij haar komt wonen. Later vindt Emilie nog een belangrijk schilderij en daarmee worden de laatste puzzelstukjes gelegd.

Aangezien dit boek uit drie delen bestaat, staan hierboven de grote lijnen beschreven. Ze ontmoet natuurlijk verschillende mensen in Italië met wie ze bevriend raakt en ze spreekt ook telkens familie en vrienden uit Nederland. Het is duidelijk dat dit boek eerder echt in drieën was: in elk deel heeft Emilie bijvoorbeeld een andere love interest.

Het beste aan dit boek vond ik het familie mysterie. Dit is zo goed uitgewerkt en je ontvangt telkens kleine brokjes informatie waar je zelf mee gaat speculeren. Het is ook fijn om een lekker dik boek te lezen waar veel personages in voorkomen en weer terugkomen.

Met deze roman waan je je in Italië en het heerlijke Umbrië.

Meer recensies van Vriendinnenboekenclub