Meeslepend, verrassend verhaal!

The Crimson Moth (De harteloze jager) van Kristen Ciccarelli is een meeslepende start van een romantische fantasy-duologie die sinds de eerste pagina rent-free in mijn hoofd woont.

Overdag speelt Rune de rol van een oppervlakkige socialite. ’s Nachts verandert ze in de Crimson Moth: een vigilante die andere heksen redt van een brute dood. Wanneer een van haar missies mislukt, smeedt ze een wanhopig plan om de informatie te bemachtigen die ze nodig heeft: verleid Gideon Sharpe, een gevreesde heksenjager die trouw is aan de revolutie. Maar terwijl de grens tussen schijn en gevoel begint te vervagen, begint Rune te twijfelen aan haar gevoelens voor Gideon en zonder dat ze het van elkaar beseffen, geldt dat ook voor hem. Hij verafschuwt alles wat zij lijkt te zijn, maar kan haar scherpe intelligentie en stille kracht onder haar fonkelende masker niet negeren. Wat gebeurt er als de vrouw op wie hij verliefd wordt wel eens de vijand blijkt te zijn die hij gezworen heeft te vernietigen?

Ik was verrast toen bleek dat het verhaal vanuit zowel Rune’s als Gideon’s perspectief wordt verteld, maar het dubbele perspectief voegde diepgang en nuance toe aan hun enemies-to-lovers-verhaallijn. Ik vond het vooral mooi hoe hun band zich ontwikkelt te midden van wederzijdse misleiding, persoonlijke offers, het gewicht van hun pijnlijke verleden en een onverzettelijke trouw aan hun idealen. Hun band met Gideons broer, Alex, was daarnaast een bijzonder tedere verhaallijn waar ik meermaals wel even om moest slikken.

Van de twee hoofdpersonen vond ik Gideon het meest intrigerend. Ondanks zijn moreel grijze keuzes is hij actief bezig de regie over zijn leven terug te nemen en moeilijke beslissingen te maken om zijn verleden recht te zetten. Rune voelt daarentegen vaak reactief aan, alsof ze met de stroom mee beweegt in plaats van haar eigen koers te bepalen. Ik hoop dat we haar in het tweede en laatste boek krachtiger in haar rol zien stappen. Niet alleen als de Crimson Moth, maar als iemand met een eigen stem en zelfliefde.

Ik las dit boek in het Engels en vond het prettig en vlot geschreven. Ik hoop dan ook dat de Nederlandse vertaling net zo meeslepend en toegankelijk zal zijn.

**** door Melloney

Meer recensies van Vriendinnenboekenclub