Advertentie

Recensie : De Afvallige ster - Johan Klein Haneveld
2018
ISBN : 978907843574
Uitgeverij Macc

Dit verhaal speelt zich af in de toekomst, waar agent Mogart Silvon tijdens een missie een mysterieus symbool tegenkomt. Het is een spoor en zijn Godin Firona geeft hem een opdracht die heel bijzonder is. Waarom heeft haar zoon, die een eigen Dysonbol zou gaan maken, daarin gefaalt? Mogart weet niet of hij de aangewezen persoon is maar hij aanvaard de missie. Hij moet ruim 400 lichtjaren verder op beginnen in een wereld met vreemdsoortige wezens, waar op hol geslagen technologie is en waar een duistere zwart god de baas is. Kan hij de missie volbrengen?

Je leert Mogart kennen als een agent die nergens voor terugdeinst en niet bang is uitgevallen.Hij werd vroeger gepest en wil dus laten zien dat hij wel wat kan en durft.
Je kan je goed in hem inleven. Hij krijgt met veel uitdagingen en tegenwerkingen te maken maar maakt ook vrienden die hem wel geloven. Aaris is daar een van. Haar mag ik wel.
Zij is een steun en toeverlaat voor Mogart.

De tweede verhaallijn gaat ook over een jongen die gepest wordt, Salato. Hij groeit op in een wereld waar robots hen opvoeden. Salato is zeker niet bang en zal er alles aan doen om te laten zien dat hij niet anders is. Je kan je goed in hem inleven, je hoopt steeds dat het hem lukt om niet gepest te worden. Wat is er toch zo apart aan hem? Waarom pesten ze hem steeds? Niemand gelooft hem. Maar toch heb je de hele tijd het gevoel dat hij wel een belangrijke persoon is, alleen weet je niet waarom.

Beide verhaallijnen lijken op zichzelf te staan, maar niks is minder waar. Daar komt je gaandeweg het verhaal achter.

Beide verhaallijnen zijn spannend, zitten vol met actie en geven je het gevoel dat jij de hoofdpersoon bent . Je wilt verder lezen want je moet weten wat er nou echt aan de hand is met de niet afgemaakte Dysonbol.
De werelden worden zeer realistisch beschreven, de sfeer is soms beklemmend, soms prachtig maar vooral origineel en bijzonder.

Het is een science - fiction verhaal met thema’s die nu en in de toekomst blijkbaar nog steeds actueel zijn, pesten en hoe ze daar mee om gaan, het maken van keuzes en voor jezelf opkomen.

De opbouw naar het plot is goed, je ziet het eind niet aankomen. Wat een geweldig verhaal.

5 sterren.

Reacties op: Waanzinnig mooi

12
De afvallige ster - Johan Klein Haneveld
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker