Advertentie

Het is een boek geschikt voor kinderen van 7-10 jaar en gaat over Elsa en Arne,die een nieuwe buurvrouw hebben die verdacht veel op een heks lijkt. Elsa en Arne willen zeker weten dat ze dat ook is en gaan op onderzoek uit. Vevina, zoals de buurvrouw heet, weet veel van de natuur maar ze lijkt helemaal niet op een heks. Ze is heel aardig .. De kinderen gaan de buurvrouw helpen met probleem van het bos. Maar hun moeder vind dat allemaal niet zo fijn dus doen ze het vaak als hun moeder aan het werk is.
Al snel ontmoeten ze de andere dieren met bijzondere gaven zoals een grommende kanarie en een pianospelende poes. Wat is er aan de hand met het bos? Kan Vevina het oplossen met de hulp van de kinderen?

Elsa en Arne zijn kinderen zoals de meeste, nieuwsgierig en onderzoekend. Ze zijn ondeugend en stiekem maar ook erg betrokken bij het leed van mens en dier. Ik mag ze wel.
Hun moeder Wendy is vaak aan het werk dus kan ze verwachten dat haar kinderen zelf iets verzinnen om te doen. Toch is ze wel aardig. (wat wil je met zo’n naam )
Vevina is een aardige vrouw , die veel weet van de natuur en dit graag deelt met andere mensen.
De dieren spelen een belangrijke rol, zonder hen zou het verhaal heel anders zijn. Theodora vind ik geweldig leuk en het oude mannetje Ogham ook.
Het is een verhaal met een boodschap. Dit komt zeker over bij de doelgroep, maar ook bij oudere lezers.

Het verhaal leest vlot, de hoofdstukken zijn kort en de zinnen zijn duidelijk. Er staan prachtige illustraties in van Peter van Harmelen.

Reacties op: Spannend en leerzaam kinderboek

11
De buurheks - Wendy Noordzij
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker