Leuk kerstverhaal
Dit is een kort kerstverhaal voor kinderen dat a te verkrijgen is via Amazon, in het Nederlands en het Engels. Ik heb de Engelse versie gelezen
Het verhaal gaat over Frede, die met zijn ouders , broers Rhune en Folke en de huiself Nisse in een dorp hier ver vandaan wonen. Omdat de zomeroogst mislukt is en er niet genoeg te eten zal zijn voor de hele winter gaat hij samen met zijn vader in het woud houthakken om te kunnen verkopen.
Frede twijfelt er aan of de verkoop van het hout wel voldoende geld in het laatje brengt en wil de hulp inroepen van de Kerstman, maar daarvoor moet hij door het grote woud trekken. Maar dat is wel erg eng, omdat de slechte Elfenkoning daar woont. Samen met zijn broers gaat hij het toch proberen…
Zou Frede de Kerstman op tijd vinden?
Het boekje heeft slechts 49 bladzijdes, waardoor je het in een keer uitleest. Het verhaal is bedoeld voor kinderen. Er staat niet specifiek bij voor welke leeftijdscategorie, maar dat maakt niet uit. Aan jonge kinderen kan het worden voorgelezen en de oudere kinderen kunnen het zelf lezen. Ik schat dat het tot een jaar of 10 interessant gevonden wordt.
Frede is een jongen waar je je goed in kan verplaatsen, op sommige momenten ontroerd hij je echt.
Het verhaal is een leuk, alternatief kerstverhaal .
5 sterren .