Heerlijk boekje!

wendyvd 13 juni 2025
Wat een heerlijk boekje, echt van genoten!

Eden (‘Mijn naam is Eden en als je van de trap valt dan ben je snel beneden.’) overtuigt haar oudste broer om naar een krater te rijden, en hun jongste broer mee te nemen, in de hoop dat dit deze laatste deugd zal doen. Er volgt een roadtrip, waarop vanalles gebeurt, en waardoor we de drie ook beter leren kennen.

In dit kleine boekje zitten veel thema’s, zoals het zoeken naar identiteit, verlies, de relatie tussen broers/zussen, het zich staande houden.

‘Ik dacht even aan niets, nee, dat kan niet, ik dacht aan niets anders dan dat niets zelf en besefte hoe heerlijk dat was. Het was maar kort, een kort en heerlijk moment, en hup daar waren de gedachten alweer.’

Vlot geschreven, met een goede uitwerking van de karakters en hun onderlinge relaties, en ook met de nodige humor. Ik heb het echt met een glimlach gelezen, was even mee op roadtrip.

‘Duitsland moet om veel dingen worden geprezen. De snelheid waarmee de politie ter plaatse is, is er daar een van. Alleen hadden wij daar op dat moment vooral last van.’

Soms zijn Boekenweekgeschenken te kort, waardoor het einde vaak afgeraffeld wordt. Dat was hier zeker niet het geval. Het was helemaal goed en mooi afgerond zo!

(dat velen het onder YA klasseren begrijp ik, maar ik vind het net mooi dat zoiets een Boekenweekgeschenk kan worden. Ik ben toevallig wel fan van het genre :-))

Meer recensies van wendyvd