Advertentie

Als ze bij een toevallige ontmoeting in de ogen van Jacob Jones kijkt en dan zijn naderende dood ziet is dat zo confronterend dat dit een hysterische reactie bij de jonge Kassie (Kassandra) Wojcek teweeg brengt. Zo hysterisch dat zij met een soort psychose direct in een jeugdinrichting terecht komt, waar de hulp van forensisch psycholoog Adam Brandt ingeroepen wordt.

Kort na de ontmoeting met Kassie komt Jacob Jones op zeer gewelddadige wijze om het leven.
Het recherche team van Gabrielle Grey wordt in stelling gebracht om de moord op deze assistent-officier van justitie te onderzoeken. Dat blijkt niet eenvoudig. Zij zien Kassie als hoofdverdachte waardoor deze weer in contact gebracht wordt met Adam Brandt.
Geleidelijk wordt duidelijk dat Kassie een, zei het niet zo'n plezierige, gave lijkt te hebben. Een gave die ook voor haar zelf een verschrikkelijke impact heeft. Zo kan Kassie zelfs haar eigen dood zien, hoe het zich voltrekt en wie haar toekomstige moordenaar is.
En het blijft niet bij de moord op Jones alleen. Kassie krijgt bij haar hulpverlener bij de NA-groep, Rochelle, eenzelfde visioen. De gruwelijke moord op Rochelle laat niet lang op zich wachten. En weer vestigt Kassie de aandacht op zich, waardoor de rol van verdachte aan haar blijft kleven. Maar ook Adam komt op het netvlies van de politie.
En dan volgt er weer een visioen met grote urgentie en verdwijnt er een vrouw. Kassie en Adam graven zich steeds dieper in het spel dat moet leiden tot het vinden van de moordenaar en mogelijk zelfs de verdwenen vrouw.
Zoals Gabrielle de moordenaar moet vinden (maar wat is het motief en wat is de link tussen de slachtoffers?) moet Adam klaarheid in het raadselachtige en sinistere fenomeen van de visioenen zien te brengen om Kassie te helpen, maar dit is allebei makkelijker gezegd dan gedaan.
Adam wil Kassie steeds helpen, maar maakt ook met zichzelf en met zijn vrouw Faith een zeer moeilijke periode door. Hij moet keuzes maken, maar ook dat lijkt ondoenlijk. Kassie helpen, zijn eigenlijke werk doen en zijn vrouw bijstaan, het wordt een onmogelijke opgave. Adam en Kassie zijn intussen beiden verworden tot zowel verdachte als speurder en nemen hun problemen, ook privé, steeds verder toe. Alsof zij in een onmetelijk moeras van ellende belandt zijn.

Arlidge, die enorme bekendheid kreeg door zijn thrillerserie met inspecteur Helen Grace als hoofdpersoon, koos na 8 delen nu verrassend voor een stand alone. Dit is hem goed afgegaan. Het is uitstekend gelukt om een bijzondere thriller af te leveren temeer daar hij hier niet kan terugvallen op eerder succes, maar vanuit een creatief proces opnieuw moest beginnen om alles, zeker de personages, vorm te geven. Het boek leest door de korte hoofdstukken, waardoor je alle personages en ontwikkelingen goed op je netvlies houdt, met een lekker tempo door, het blijft spannend en ondanks het voorspellende visioen toch onvoorspelbaar tot het einde toe.

Reacties op: Blik in de duisternis

702
Kom je spelen? - M.J. Arlidge
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker