Advertentie

De stalker in de nacht is het tweede boek in de Erika Foster serie, en daarmee opvolger van Het meisje in het ijs. Wanneer een huisarts wordt vermoord, wordt Erika opgeroepen om met haar team de zaak te onderzoeken. Het verhaal sluit aan op het eerste deel, waar dezelfde personages in terug komen. Niet alleen Peterson en Moss, maar ook Sparks (concurrent van Erika) komt in het verhaal weer voorbij.

Het tweede boek is minder verrassend dan het eerste. Dat zit zowel in de verhaallijn als de personages en het plot. In het eerste deel werd pas aan het eind duidelijk wie de dader was. In deel twee is al snel duidelijk wie de dader is en waarom ze doet wat ze doet, haar verhaal wordt ook verteld. Maar hoe ze haar vinden en wat haar vervolgstappen zullen zijn, blijft tot het eind toe spannend. Wel maakt dit het einde íets minder onverwachts dan in het eerste deel.

In het tweede deel worden de personages verder ingekleurd. Zo komen we meer te weten over Erika en haar nieuwe vriendschap met Isaac (forensisch patholoog). Ook de familie van Erika komt meer naar voren. Waar Erika eerder nog volledig in rouw was, lijkt ze nu meer in acceptatie te zitten. Hierdoor lijkt ze ook meer weloverwogen keuzes te kunnen maken. Gedurende het verhaal ga je met Erika mee leven en voel je haar frustraties mee.

Conclusie: een vermakelijk boek, maar minder spannend en verrassend als het eerste deel. Daartegenover staat wel dat dit verhaal sneller op gang komt. De personages ontwikkelen zich gedurende het verhaal verder, waardoor het makkelijk is om op de personages in te leven.

Reacties op: Vermakelijk, maar minder verrassend

792
De stalker in de nacht - Robert Bryndza
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 10,99 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker