Advertentie

Schrijfster Linda Conrad leeft al 11 jaar lang afgezonderd in haar villa nadat ze getraumatiseerd is geraakt doordat ze haar zus Anna vermoord heeft gevonden. Ze heeft de dader op de vlucht als een schim gezien. Na 11 jaar meent ze hem te herkennen op tv en besluit hem in de val te lokken om zo een bekentenis van hem af te dwingen.

Het verhaal begint met een zeer duidelijke, lange en goede inleiding over het leven dat Linda Conrad nu leeft. Alles in haar leven gaat langzaam en traag dus wordt alles zeer nauwkeurig en uitgebreid beschreven. Zelf het maken van een kop koffie laat zien dat het begrip tijd niet aan de orde is in het leven van Linda. Ook komen de problemen waar Linda mee kampt heel duidelijk tot uiting. De beschrijving van haar angstaanvallen en haar gedachtes zijn zeer goed verwoord. Je ziet de angst en paniek als het ware met je eigen ogen. En je voelt mee met haar verdriet.

Na het zien van de dader op tv besluit Linda een thriller te schrijven waarin ze haar ervaringen beschrijft en wil hiermee journalist Victor Lenzen uitlokken de moord te bekennen. Het verhaal van deze thriller loopt als een rode draad door het boek en er wordt duidelijk verschil gemaakt met het hoofdverhaal door de aparte hoofdstukken met een ander lettertype.

Dan volgt de ontmoeting met Victor en kan het kat en muis spelletje beginnen. Ook dit deel van het boek zit psychologisch zeer goed in elkaar. Je wordt telkens door de auteur op het verkeerde been gezet en weet niet wat de waarheid is. Is Victor de dader of heeft Linda de moord gepleegd en verdrongen en leeft ze daarom zo afgezonderd? Of manipuleert Victor Linda? Het verhaal heeft een goede opbouw en een goed plot en op een bepaald moment kun je het niet meer loslaten. De ontknoping is verrassend en dan vallen veel puzzelstukjes op hun plaats. Dan blijkt dat liefde en het gebrek eraan zeker ook van invloed is geweest op het leven van Linda.

Reacties op: Sterk psychologisch kat en muis spel.

Bestel dit boek vanaf  €20,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €8,99 bij