Toen was het voorbij.........

op 25 juli 2017 door

En toen was het voorbij.....je keek er zo naaruit, vakantie, rust, zon, lekker eten en vooral.....een boek en genieten, dagen vliegen voorbij alsof een dag in de vakantie niet bestaat uit 24 uur :)

Zoals jullie wisten, ging er maar 1 "echt" boek mee en ging ik een sprong in het donker wagen met mijn ipad, al gaat mijn voorkeur naar een boek, toch heb ik het licht gezien. Hij heeft zijn plaatsje veroverd tijdens mijn vakantie, niet meer sleuren met die hoop boeken, nee ipad wordt vakantie pad!!

Welke boeken zijn op Spaanse grond gelezen? Heb ik mijn heel lijstje afgewerkt, nee zoals ik al eerder vermelde een vakantiedag bestaat niet uit 24 uur. Wel heb ik eindelijk mijn "Blossom Books Reading Challenge" kunnen bijwerken, en wat een pracht boeken: "Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum" (Benjamin Alire Saenz) en "De voordelen van onbeantwoorde liefde" (Becky Albertalli), wil je even ontspannen, even dat feel good gevoel behouden, even toch die herkenning des levens, ga voor deze boeken.

Dan het enige boek dat meeging, een boek waar ik hoge verwachtingen van had, "Bijna echt gebeurd" (Liane Moriarty), misschien moet ik af en toe mijn verwachtingen wat bijstellen, het boek is nu met de dochter mee naar Frankrijk en ik heb gezwegen, zij is zonder verwachtingen in la douce France aan het boek begonnen. Zal zij teleurgesteld zijn? Laat ik nog zeker weten.

De drie openbaringen op Spaanse Grond waren zeker "Lieveling" Kim van Kooten, een boek dat onder je huid kruipt, emotie en humor lopen door elkaar, zonder humor zou dit zeker een rauw boek zijn. "De wraak van meneer Jules" Guy Prieels, na mijn ervaring in de leesclub "Bloedbroeders" Guy Prieels, kon ik niet anders dan te starten aan de voorgaande boeken, wederom een waargebeurd verhaal op een vertellende manier geschreven, complimenten aan een groot auteur. En dan een pareltje, "Witte vleugels, zwarte vleugels"" van Sue Monk Kidd, een waargebeurd verhaal met een sausje fictief, over de slavernij in Charleston, na het boek te hebben gelezen, blijf je toch elke keer de vraag stellen, hoe is het zover gekomen dat je wordt afgerekend op je huidskleur?

Tijdens de vakantie heb ik ook genre psychologische thriller terug in mijn hart gesloten, "Huidpijn" Saskia Noort, geen al te hoge spanning en niet het onverwacht einde maar wel een pageturner, "Tot op de bodem" Lisa Gardner hoort dan wel weer tot de hoge klasse van mysterie, wie, wat, hoe? Al moet ik met het schaamrood op mijn wangen toegeven dat dit mijn eerst Lisa Gardner was, dit gaat zeker niet de laatste zijn.

Dit was mijn vakantielijst...dit waren mijn vakantie boeken, dit was mijn stukje wegzweven over de Spaanse grond.

Misschien nog iets om naar uit te kijken, we gaan nog een weekje in Augustus naar Praag...met een bezoek aan de Strahov bibliotheek, wordt vervolgd.........Reacties op: Toen was het voorbij.........

Meer informatie

Gerelateerd