Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Alfabet lezen met de C

op 11 februari 2021 door

Tijd gaat snel, zo snel dat we alweer in februari zitten. Begin dit jaar trapten we af met een nieuwe rubriek, het alfabet lezen. Helma vertelde over haar ervaringen met de letter A en Mandy schreef twee weken geleden een artikel over de letter B. Vandaag ben ik aan de beurt. Ik las Campus Crush van Lis Lucassen, vertel wat ik van dit verhaal vond en geef meer tips over feelgoodboeken die met de letter C beginnen.

- door Diana –

Over Campus Crush

'It's just a little crush...' Maar dan wel héél little, want in Campus crush van Lis Lucassen heeft de liefde tussen Iris en Zach slechts 0,01 procent kans van slagen. Tenminste, als Iris haar eigen app mag geloven. Ze ontwikkelde 'Scrub' om op basis van social media te voorspellen hoe goed twee mensen matchen. Als Zach, de hotste dj van de campusradio, haar app vroegtijdig in handen krijgt, ziet hij dat hij en Iris de laagste matchscore ever hebben. Op dat moment besluit hij te bewijzen dat hij beter is dan algoritmes. Do opposites attract?

Wat vond ik ervan?

Ik heb een zwak voor de boeken van Lis Lucassen. En ik heb een haat-/liefdeverhouding met e-books. Ik ben helemaal van het papieren boek, behalve als ik een leesdip heb. Juist dan weet bijvoorbeeld KoboPlus mij uit mijn leesdip te halen. Nu ik al maanden last van een leesdip had, herlas ik voor deze rubriek Campus Crush. Ik las het boek al eerder en wist dat ik ervan onder de indruk was. Het leek me 'de match' om weer uit mijn leesdip te komen.

Ik wist natuurlijk al wat me te wachten stond, want dat is bij een herlezer altijd het geval. En het was 'thuiskomen' met een diepere laag. Dat heb ik vaak als ik een boek herlees, wat ik overigens niet zo vaak doe. Omdat ik weet hoe het verhaal gaat, zie/lees ik opeens veel meer dan dat ik de eerste keer deed. De band met Iris was meteen terug en Zach vond ik tijdens de eerste leesbeurt lange tijd te popiejopie, maar nu kon ik hem eigenlijk wel waarderen vanaf moment 1. Dat las wel zo ontspannen.

Het verhaal greep me net als de eerste keer aan, en ik vind nog steeds dat het onderwerp actueel en interessant is. Weer vroeg ik me af - zeker nu ik steeds meer afstand van social media doe - wat ik in Iris' situatie zou doen? Ook de macht van de media - die op dit moment anders wordt ingezet, maar wel duidelijk aanwezig is in het hier en nu - is iets wat wederom aan het denken zet. Voor mij, als student journalistiek een momentje van reflectie. Het liefdesverhaal eromheen maakt het af. Voor mij was Campus Crush ook voor de tweede keer een topper.

Omdat ik uit mijn leesdip ben, en het volgende buddyread boek al op me ligt te wachten, ben ik ook deel twee, Campus Love, gaan herlezen. Dit verhaal raakte me iets minder, maar zorgt ook voor een paar ontspannende uurtjes.

0e0a690bbabf8fc450871cf480047ff0.png

Andere boektitels met een C

4202ebe27738f4809f9e93e2da9889ee.png

bdc4b6a3750701269d09aab228793787.png5617fbbcd64aefe0f3a031dda4eb26a6.png8774a539f4d61b3bb6b5517f1b688d4e.pngCafé Zon en Zee lees in dit artikel welk recept Helma maakte uit dit boek en in de groepsread wat Renate, Marieke, Marleen en Nathalie ervan vonden Camino, Cilka's keuze, Cupido in Rome, Crash lees hier wat Lore ervan vond toen ze het boek getipt kreeg door Marieke, Cole lees in de groepsread wat Helma, Marleen, Sanne, Renate en Nathalie van het boek vonden, Het Cupcake Café, Chaos&Structure lees hier wat Lizzie van het boek vond toen ze het las voor de blogtour, Charlie, de kat die een leven redde lees in de buddy read wat Marieke en Mandy van het boek vonden, Calendar girl, Cinder, Casa dell'amore, Champagneglazen en tranentrekkers, Chocolat lees hier wat Helma van het boek vond toen ze de hele serie las, Chaos lees in de buddyread wat Marieke en Renate van het boek vonden, Crazy Rich Asians.

Als je meer informatie over de boeken wilt, klik dan op de titel en je wordt doorgelinkt naar de boekenpagina.

Ik ben heel benieuwd welke boeken uit dit lijstje je al gelezen hebt en welke je nog van plan bent om te lezen. Ken je nog meer feelgoodboeken die beginnen met de letter C? 



Reacties op: Alfabet lezen met de C

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lis Lucassen

Lis Lucassen

Lis Lucassen is het pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra. Lis Lucass...