Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje - Met een vleugje citroen

op 31 maart 2023 door

Het is vrijdag en dat betekent weer een Feelgood Friday Tussendoortje. En deze keer eentje die je voor even in Franse sferen brengt: Met een vleugje citroen van Mirjam Mieserius. Het is het vervolg op De citroen op de taart waarin we kennismaakten met Maria en haar Franse chef Gilles, zijn zus Odette en niet te vergeten de eigenwijze kat CoCo. Met dit korte verhaal stappen we weer even haar leven in dat opeens heel gecompliceerd wordt als haar zus Daniëlle haar opwachting maakt.

- door Helma -

c8604488df455d2c720a660a7b6ea5e2.png

Over Met een vleugje citroen

In Met een vleugje citroen doet het leven in Zuid-Frankrijk Maria goed. Ze woont samen met haar grote liefde Gilles, haar tweede kookboek ligt klaar om uitgegeven te worden en Gilles en zij hebben zelfs een grote cateringopdracht binnengehaald voor een 25-jarig huwelijksfeest dat zal plaatsvinden op een schitterend chateau.
Maria en Gilles zijn dag en nacht aan het werk om deze opdracht tot een succes te maken als Maria’s zus Daniëlle onverwacht op de stoep staat. Wanneer de zussen elkaar weer in de armen sluiten, blijkt echter dat Daan niet voor de gezelligheid komt. Er is duidelijk iets mis met haar, waardoor ze niet alleen de cateringklus in de war dreigt te schoppen, maar ook in Maria’s relatie met Gilles begint te wroeten.
Maria probeert uit te vinden wat er met haar zus aan de hand is en net als ze denkt dat het niet gekker kan worden, staat haar ex Paul opeens voor haar neus. En Paul komt niet voor niets…

Over Mirjam Mieserius

Met haar korte verhaal De citroen op de taart won Mirjam Mieserius in 2021 de Zin in Feelgood wedstrijd, waarmee ze een contract met LS Amsterdam binnensleepte kwam haar schrijfcarrière in een stroomversnelling. Haar debuutroman Bestemming Parijs werd opnieuw uitgegeven in 2022 en in augustus van dit jaar komt Rendez-vouz op Montmartre, het tweede deel in de 'Bestemming Parijs'-serie, uit.

Ze noemt zichzelf 'parttime Parisiënne' want als je boek schrijft over Parijs, moet je daar toch minstens een paar maanden per jaar verblijven. Een luxe die ze zichzelf graag toestaat. Mieserius is geboren en getogen in Rotterdam, maar woont inmiddels al meer dan twintig jaar in Hilversum. Over hoe haar schrijfambititie is gegaan vertelde Mieserius in het interview dat ik vorig jaar met haar had dat ze altijd veel heeft veel geschreven, al was het voornamelijk voor zichzelf. Tijdens haar werk achter de schermen van de filmindustrie heeft ze veel filmscripts gelezen waar ze veel van geleerd heeft. Het inspireerde haar om, puur voor haar eigen plezier, scenario’s te schrijven. De stap om te proberen een boek te schrijven was daarna snel gezet. En met resultaat, zodat wij nu kunnen genieten van de humorvolle feelgoods waar ze haar lezers mee verwent.

Mijn mening

Ik heb genoten van De citroen op de taart en als ik jullie was zou ik die gewoon eerst lezen voordat je begint aan Met een vleugje citroen, zodat je het hele verhaal kent. En met de 73 pagina's die dat korte verhaal telt, heb je meteen een ander leuk tussendoortje. Ik was benieuwd naar het wel en wee van Maria en Gilles en hoe het verder met ze is gegaan na hun happy end. Zaten ze nog steeds op hun roze wolk? Nou, wel totdat grote zus Daniëlle haar opwachting maakte en begon te stoken in hun relatie. Wat een portret zeg! Ik kreeg meteen een hekel aan haar door haar gedrag en steelse opmerkingen over Maria's ex Paul. Wat zat daarachter? Oké, ik snapte nog wel dat ze haar zus miste nu die haar geluk in Frankrijk had gevonden, maar om dan een gelukkige relatie om zeep te helpen? En alsof dat nog niet genoeg is verschijnt Paul ook nog eens in levenden lijve! Natuurlijk zit het allemaal anders in elkaar dan je denkt, maar daar verklap ik niets over. Dat het uiteindelijk allemaal goed afloopt is natuurlijk geen geheim, want het is tenslotte feelgood.

Ook nu weet Mieserius me weer het verhaal in te trekken met haar beeldende en humorvolle schrijfstijl. Ze brengt haar personages en de emoties die spelen geloofwaardig tot leven. Knap hoe ze in een beperkt aantal pagina's een verhaal schrijft dat voelt als een heel boek. En eigenlijk ben ik nog helemaal niet klaar met het leven van Maria en Gilles. Ik ga heel hard hopen op een vervolg, want ik wil weten of Gilles droomwens om een eigen cateringbedrijf te starten gaat uitkomen, of Maria nog meer kookboeken gaat schrijven, hoe het staat met het liefdesleven van Odette en hoe het verder gaat met Daniëlle! Duimen jullie met me mee?

c8604488df455d2c720a660a7b6ea5e2.png

Meer tussendoortjes



Reacties op: Feelgood Friday Tussendoortje - Met een vleugje citroen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Mirjam Mieserius

Mirjam Mieserius

Mirjam Mieserius is auteur, blogger en parttime Parisienne. Ze won in 2021 de Zi...

Lijsten

Feelgood Friday Tussendoortjes

op 01 april 2023 door Helma Koot 7 boeken 1 volger 0 reacties