Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuwe boeken in Mei - Waar kijk jij naar uit?

op 24 mei 2022 door

In mei hebben we een hoop leuke boekentips voor jullie gevonden. Misschien heb je een boek cadeau gekregen voor moederdag of heb je deze op je leesplankje staan. Wij delen graag een aantal titels waar wij in ieder geval heel blij van worden.

- Door Renate en Antoinette-

68b564a7982af90fb0b411a712afaffe.png

Neem mij mee - Sarah Manning

Margot en Will ontmoeten elkaar bij het plaatselijke asiel, waar ze dankzij een reeks misverstanden allebei dezelfde hond komen adopteren: de schuwe maar lieve Blossom. Geen van beiden willen ze de adoptie opgeven, dus ze besluiten de hond te delen. Hoewel ze allebei dol zijn op Blossom, kunnen ze elkaar niet úítstaan, en dat maken ze elkaar duidelijk ook – tot ze ontdekken dat Blossom er alleen maar onrustiger van wordt. Voor hun hond doen ze alles, zélfs netjes met elkaar omgaan – en wanneer ze ophouden continu op elkaar te vitten, ontdekken ze al snel dat er ook heel veel wél leuk is aan de ander…

De geheimen van de kostschool - Lucinda Riley

In de spannende roman De geheimen van de kostschool laat Lucinda Riley, bekend van de internationale hitserie De zeven zussen, wederom haar vermogen om lezers te betoveren zien. Een adembenemend verhaal van dé bestsellerauteur van de eeuw.
In De geheimen van de kostschool onderzoekt detective Jazz Hunter de moord op een vijftienjarige jongen. Ze duikt in de geschiedenis van de school en ontdekt dat er heel veel mensen iets te verbergen hebben. En de tijd begint te dringen, want er vallen meer slachtoffers...
Een wervelende Riley, waarin familieverhoudingen, vriendschap en de onvoorwaardelijke liefde van ouders voor hun kinderen centraal staan, met in het middelpunt een stoere detective, die haar eigen keuzes durft te maken en altijd haar intuïtie volgt. Voor alle oude én nieuwe Riley-fans.

Laat me niet vallen - Isabelle Paz Soldan

In het studentenhuis van Femke in Milaan zijn twee zaken verboden: mannen en honden. Toch treft ze beide in het huis aan. Femke houdt zich graag aan de regels, maar tegen het straathondje Pasta kan ze geen nee zeggen. De knappe kerel die stiekem door het huis sluipt is een heel ander verhaal, die zet ze zonder pardon het huis uit. Ze vertrouwt hem voor geen meter. Als ze hem later op haar werk opnieuw tegen het lijf loopt, komt haar innerlijke karateka boven borrelen. Ze laat hem keihard vallen – maar dat had ze beter niet kunnen doen…

8669abfae83ee18087bf8f7d41e00711.png

Wie waagt die wint - Charlotte de Monchy

Lizzie schaamt zich dood voor haar baan als marketeer bij Man van Nu, een ordinair lifestyleblad voor mannen. Het uitgeleefde, studentikoze appartement waar ze na haar studiejaren nog steeds woont is ze inmiddels ontgroeid en haar prins lijkt op een schildpad te zitten en komt maar niet voorbij. Gelukkig fleuren de bezoekjes aan de bejaarde Celeste, met wie ze bevriend is geraakt tijdens haar studentenbijbaan in de thuiszorg, haar leven op. Ze is dan ook geschokt als Celeste niet alleen plotseling overlijdt, maar haar ook nog eens haar kapitale grachtenpand nalaat.

Zoals alles in Lizzies leven, blijkt de erfenis minder aantrekkelijk dan gedacht. Ze moet hem delen met Celestes onbekende kleinzoon, Tobias. Deze knappe maar koele zakenman wil het huis, dat Lizzie het liefst wil opknappen en in ere herstellen, zo snel mogelijk verkopen. Terwijl ze alles op alles zet om hem op andere gedachten te brengen en daarbij pijnlijke geheimen uit Celestes verleden ontdekt, komt ze tot het inzicht dat je soms een sprong in het diepe moet wagen als je ooit echt gelukkig wilt worden.

Het huis met de rode luiken - Marja Visscher

Aleida van Vlierden, dochter van een beroepsmilitair, krijgt als 19-jarige een liefdesaffaire met advocaat Herman Willem Daendels, zoon uit een geslacht van stadsbestuurders. Daar hun families lijnrecht tegenover elkaar staan, wordt hun liefde verboden. Ze vlucht met hem naar Duitsland, maar al snel wordt Aleida's liefdesgeluk verstoord. Ze krijgt spijt als ze Hermans ware aard leert kennen, maar wat kan ze nu doen?

Ramkoers naar romantiek - Vanessa Gerrits

Ramkoers naar romantiek is het eerste deel in de feelgoodserie Cupid-o-scoop van Vanessa Gerrits. Toen Samantha aan de slag ging bij het toonaangevende vrouwentijdschrift Lyf & Styl, dacht ze haar droombaan te hebben gevonden. Nu schrijft ze al een poos de horoscoop, maar daar raakt ze langzamerhand op uitgekeken. Wanneer ze de hoofdredacteur vraagt om een grotere uitdaging, biedt die haar een mooie kans. Het tijdschrift wil de horoscooprubriek uitbreiden met een column over de nieuwe datingapp Cupid-o-scoop, die gebruikers aan elkaar koppelt op basis van hun sterrenbeeld. Aan Samantha de eer om de app te testen en te schrijven over haar dates. Om haar carrière een boost te geven stemt ze in. Al blijft ze sceptisch over horoscopen; ze mag ze dan wel schrijven, ze gelooft er eigenlijk niet in. Want het is onzin om te denken dat ze door middel van een liefdeshoroscoop de ware vindt, toch?

Deze boeken kwamen ook uit in deze periode:

Antonia's hoop - Lena Johannson
De theekoepel - Karin Quint
Italie voor altijd - Nicky Pellegrino
Buren - Danielle Steel
Als de storm losbarst - Emery Rose
Avondrood - Deborah Raney
De brief van Briarton park - Sarah E Ladd
Zomer in de b&b - kaat De Kock
Met liefs uit Londen - Sarah Jio
De regenboog naar Ferry lane - Nicola May
Compleet van de wijs - Kristie Raaijmakers
De wilde roos - Jennifer Donnely
Het hart van de chocolaterie - Laura Frantz
Dans met me - Courtney Walsh
Het mysterie van Chalk Hill - Susanne Goga
Tequila en tulpen - Gaby Rasters
Hotel Portofino - J.P O'Connell

Welk boek wil jij in mei echt hebben gelezen die nieuw is uitgekomen? Welk boek mis jij nog in ons lijstje? Laat het ons weten in de reacties.



Reacties op: Nieuwe boeken in Mei - Waar kijk jij naar uit?

Meer informatie