Hebban vandaag

Listmania /

Challenge Top 10 | Een blauw boek

door Hebban Crew 10 reacties
Als deelnemer aan de Hebban Reading Challenge kun je ook in 2022 een checklist afvinken met 52 inspirerende categorieën. Elke week tipt de Hebban Crew een aantal boeken per checklistcategorie als redactionele keuze én roepen we lezers op hun favorieten te tippen. Daaruit ontstaat een wekelijkse top 10 aan inspiratie. Deze week presenteren we de top 10 blauwe boeken.

Vink deze categorie af op de Hebban Reading Challenge-checklist. De checklist is alleen toegankelijk als je meedoet aan de Hebban Reading Challenge (Ga nu de uitdaging aan!)

01

Blauw in zowel beeld als inhoud

Matt Haig (1975) is zeer openhartig over zijn depressie en paniekaanvallen en schreef daarover verschillende non-fictieboeken. Ook in zijn romans komt het thema regelmatig terug. Middernachtbibliotheek is Haigs nieuwste boek, waarin de auteur laat zien dat er altijd mogelijkheden zijn, hoe somber je het leven ook inziet. Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven de verkeerde keuzes heeft gemaakt en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Wat maakt het leven de moeite waard?

Middernachtbibliotheek verscheen in september 2020 (in Nederlandse vertaling door Monique ter Berg in 2021) en heeft wekenlang in de bestsellerlijsten gestaan van The Sunday Times en The New York Times. Het werd genomineerd voor zowel een Audie Award for Fiction als de British Book Award "Fiction Book of the Year.

03
(3108)

Dit eerste boek in de 'Frieda Klein'-reeks van Nicci French heeft zowel een blauwe cover als een blauwe titel. De psychoanalytica staat regelmatig de Londense politie bij in hun onderzoeken.

Getipt door:
Aventura, Marije, Barbara

03
(310)

De cover van De dans van de tulpen is blauw van de zee tot aan de lucht. Inspecteur Ane Cestero probeert in Baskenland een complexe en hyperintelligente moordenaar in de val te lokken.

Getipt door:
Gerrie, Linsey

04
(260)

Niet alleen is de cover blauw, ook het onderwerp. Het aangrijpende verhaal is geïnspireerd op de zoon van William Shakespeare, wiens naam werd gegeven aan een van de bekendste toneelstukken ooit.

Getipt door:
Daf, Katja, Saskia

05
(167)

Nieuwe maan van Sarah Crossan is niet alleen nachtblauw van vormgeving, ook is het onderwerp verdrietig. In vrije versvorm vertelt de auteur het verhaal van Joe, wiens broer de doodstraf afwacht.

Getipt door:
Gigi

06
(516)

Heel wat lezers kennen de blauwe cover van deze bestseller van Robert Harris, waarin de auteur feit en fictie met elkaar verweeft tot een spannende thriller rondom de Dreyfus-affaire in 1895.

Getipt door:
Anneke

07
(1347)

Ook van eigen bodem verschijnen er boeken met blauwe covers, dat bewijst Peter Buwalda met Otmars zonen. In de roman kruipt een zoon steeds dichter op de huid van zijn onbekende vader.

Getipt door:
Charlotte, Brig

08
(239)

Hoewel blauw vaak symbool staat voor verdriet en depressie, is Angstige mensen juist een tragikomisch verhaal, over een klungelig gijzeldrama in een appartementencomplex waarin niets is wat het lijkt.

Getipt door:
Katja

09
(324)

Pak voor dit boek wel de juiste cover, want naast een blauwe vormgeving is er ook nog een zalmroze editie. Prachtige wereld, waar ben je gaat over vier mensen die elkaar liefhebben en pijn doen.

Getipt door:
Katja

10
(224)

Het Alles speelt een paar jaar na De Cirkel, en het kenmerkende oranje heeft plaatsgemaakt voor blauw. Het Alles is het machtigste internetbedrijf op aarde nu het alles heeft overgenomen.

Getipt door:
Sander


Bekijk de redactionele boekentips voor 'Een blauw boek' inclusief alle lezersaanbevelingen hierOver de auteur

Hebban Crew

2312 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge Top 10 | Een blauw boek

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken