Advertentie

Tove Ditlevsen

Spots 1 beschrijving bewerken

Tove Ditlevsen (Kopenhagen 1917– aldaar 1976) werd jarenlang gezien als een auteur die niet in de literaire kringen van haar tijd paste; ze was een huisvrouw uit de arbeidersklasse met vier gestrande huwelijken en een sluimerende drugsverslaving, waar ze ook nog eens openhartig over schreef.
Echter, een nieuwe generatie van veelal jonge lezers wereldwijd ontdekte haar oeuvre en nu wordt ze gezien als een van de belangrijkste literaire stemmen van de Deense literatuur. Haar rauwe en springlevende proza krijgt eindelijk de waardering die het verdient.

De Kopenhagen-trilogie wordt gezien als haar meesterwerk. In het eerste deel Kindertijd beschrijft Ditlevsen hoe het is om op te groeien als buitenbeentje in het Kopenhagen van na de Eerste Wereldoorlog. In Jeugd, het tweede deel, schrijft ze over de tienerjaren die voorafgaan aan haar eerste publicatie. Afhankelijkheid, het slotstuk, is een nietsontziend portret van een verslaving – en de weg daaruit.

Laatste bewerking door Anneke Gieling op 13/02/2021
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Literatuur uit het hoge Noorden / Romans & non-fictie april - september 2020
03 april 2020 9 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken