De ondergang van de Thistle

1

Het jaar 1943. De tijd voor terugtrekking was voor Groot-Brittannië en haar bondgenoten voorbij. Nu zou de oorlog gevoerd worden op vijandelijk terrein. En, van inbeslaggenomen basissen en in de haast gemaakte havens in Noord-Afrika, zou de Royal Navy's Special Force de sonde en de speer zijn van de voorhoede.

Naar deze onorthodoxe oorlog kwamen het fregat H.M.S. Thistle en haar bevelvoerder, John Crispin. Twee veteranen, zij van de Atlantische Oceaan, hij met het trauma zijn laatste schip en haar bemanning wreed ten onder te hebben zien gaan.

Spoedig zouden zij bij verre Adriatische eilanden vechten, hulp biedend aan partizanen en guerrilla's met wie zij weinig gemeen hadden, behalve een overweldigende gemeenschappelijke haat voor de vijand die hun landen aangevallen en vernietigd had.

Schip en bemanning moesten één geoliede gevechtseenheid worden. En dit kon niet worden gedaan tijdens training, maar moest worden gedaan tijdens actieve dienst...

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
01 januari 1973
Uitgeverij
Zuid-Hollandsche Uitg My
ISBN
9789023503064
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic