Niet wild van
Wanneer diamantkoerier Sergei Tokar overvallen wordt op de luchthaven van Delhi, gaan de poppen aan het dansen. De diamanten komen namelijk van Georgische maffia die kost wat kost wil weten wat er mis is gegaan. Over lijken gaan, is wel het minste wat je bij die mannen kan zeggen.
Daarnaast probeert voormalig medewerker Albertien ook de diamanten te vinden op eigen houtje.
Ook de politie uit verschillende landen staat voor een raadsel in deze mysterieuze zaak. Zullen zij kunnen uitvogelen hoe de vork aan de steel zit?
Persoonlijk ben ik niet wild van het boek. Ik was vol enthousiasme begonnen, maar ik moest me erdoorheen slepen. Totaal geen spanning en geen diepgang. Zeer korte blokken tekst, telkens afgescheiden met een locatie waar de volgende blok tekst zich afspeelt. Hierdoor wordt de schwung totaal uit het verhaal gehaald. Naar mijn gevoel wordt er ook te vaak van de hak op de tak gesprongen.
Begrijp me niet verkeerd, het verhaal op zich is goed gevonden en goed uitgewerkt. Ik zou er nooit opkomen. Maar de uitvoering ervan, de schrijfstijl, die kan mij minder boeien.