Zomerse feelgood met diepgang
Susan Mallery is voor mij een auteur waar ik al veel van gelezen heb en ze stelde me nooit teleur. Ze schrijft op en top feelgood maar ze weet ook diepgang in haar verhalen te brengen. Met Beach Vibes is haar dat ook weer erg goed gelukt.
Toen ik begon te lezen moest ik er heel even in komen. Veel namen, het las niet heel vlot maar dat duurde maar heel even. Dan is de vlotte schrijfstijl van Mallery weer helemaal aanwezig, zit de vaart er volop in en weet ze gevoelige thema’s in het verhaal te verwerken.
De opbouw van het verhaal is goed gedaan. Waar het heel langzaamaan begint en je de personages goed leert kennen weet ze de lezer constant geboeid te houden met leuke details, de zonnige omgeving en vooral de verhaallijn waarin de spanning opbouwt. Wanneer er snelheid in komt en er een enorme plottwist volgt kun je als lezer niet meer stoppen en moet je weten hoe dit verhaal afloopt.
De personages zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt. Hoofdpersonages Beth en Jana leer je het best kennen. Beide vrouwen met een verleden, maar ook vrouwen die het aandurven om de liefde weer proberen te vinden. Ze worden levensecht neergezet, hun gevoelens en emoties voel je. Teddy en Rick daarentegen had ik nog wel meer van willen weten. Ik ben gaan houden van Teddy maar Rick kon ik niet waarderen. Een man die egoïstisch is, ver buiten zijn boekje gaat en mensen kwetst.
Aan de hand van mooie thema’s weet Mallery dit verhaal goed neer te zetten. Hiermee krijgt het een stukje diepgang maar ook het liefdesverhaal wordt zo neergezet dat je er heerlijk van kunt genieten. Denk bij de thema’s aan eenzaamheid, overspel, rouw, verdriet, familiebanden, vriendschap en nog veel meer.
Beach Vibes is een dikke aanrader voor lezers die houden van feelgood met een stukje diepgang en vooral willen genieten van een romantisch en hartverwarmend verhaal. Een boek om heerlijk in de luie tuinstoel te gaan zitten of te lezen op je strandbedje onder de parasol.