Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Wanneer Nikkie privé zorg gaat verlenen in huis bij de geblesseerde tennisprof Josh is ze eerst vooral bezig met de praktische kant. Want hoe gaat ze dit doen, weken buitenshuis wonen. Als ze voor de deur staat bij Josh en de opengedaan wordt door zijn zoontje Dean, smelt ze meteen. Voor Josh valt ze niet meteen maar al gauw blijkt toch wel dat ze hem heel leuk vindt en dat ze het wel vol zal houden om voor langere tijd bij hem te wonen. Langzaam maar zeker ontwikkelt Josh ook gevoelens voor haar. Maar ook steeds vaker krijgt ze flashbacks uit haar verleden. Een verleden wat ze absoluut achter zich wil laten. Helaas is het niet mogelijk om het ene gevoel toe te laten en het andere te blokkeren. Het is alles of niets voor Nikkie, maar ook voor Josh en voor hen samen.

Breekpunt is het eerste boek dat ik lees van Friese schrijfster Ryanne Veldkamp. Ryanne schreef eerder Omarm ons en Duinslag. Ook korte verhalen bracht ze al uit. Breekpunt is het eerste deel uit de Breekbaar-serie.

Om meteen met de deur in huis te vallen, wat een boek! Wat was ik aangenaam verrast en wat heb ik genoten! Wanneer je begint te lezen is er maar één oplossing en dat is doorlezen tot het uit is. Dit boek kan je absoluut niet wegleggen!

Het verhaal houdt je vanaf de eerste tot de laatste bladzijde bezig doordat het echt heel fijn leest en het verhaal erg bijzonder en pakkend is. De vaart zit er goed in en het voelt of sta je bij Nikkie en Josh in de kamer. Al heel gauw komen er prachtige thema’s om de hoek kijken die het verhaal een mooie diepgang geven. Maar hierdoor krijg je ook een ontzettende liefde voor Nikkie. Ze weet je te raken en tot in tranen te roeren. Vooral de flashbacks waarin herinneringen uit haar verleden worden gedeeld raken je als lezer ook ontzettend en zijn heftig. Ook Josh laat je niet onberoerd. Waar je eerst nog denkt dat Josh een vreselijke hurk is raak je ook al gauw door hem geroerd en ga je anders over hem denken als hij op de proppen komt met zijn gevoelens en gebeurtenissen uit het verleden. Wat een heerlijke lieve fijne vent ook. De liefde die hij voor Nikkie voelt en het geduld wat hij heeft is erg bijzonder. Kleine Dean steelt de show in dit verhaal. Een kereltje wat je niet snel vergeet. Een kereltje met een ontzettend doorzettingsvermogen en mega veel liefde, waar je alleen maar van kan houden.

Ik kijk echt reikhalzend uit naar het tweede deel in de Breekbaar-serie. Dit zal gaan over broer Dave die in dit eerste deel ook al een belangrijke rol speelt. Om straks te lezen hoe het met hem gaat en weer heerlijk uurtjes te vertoeven bij Dave en zijn familie zal vast ook geweldig zijn, daar ben ik van overtuigd.

Ryanne wat heb je me weten te verrassen met Breekpunt. Jouw verhaal brengt veel gevoelens naar boven. Van verdriet, woede, liefde maar vooral ook genieten. Genieten van een bijzonder verhaal dat je niet gauw vergeet en waar absoluut de zakdoeken geen overbodige luxe zijn.

April Books super bedankt dat ik Breekpunt mocht lezen. Ik hoop dat ik er bij Kernpunt weer bij mag zijn. Ik kijk er naar uit!

Reacties op: Heftig maar geweldig!

22
Breekpunt - Ryanne Veldkamp
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken