Advertentie

Sylvie, de mooie en briljante oudste dochter van een Chinees-Amerikaanse familie, vliegt naar Nederland voor een laatste bezoek aan haar grootmoeder. Daarna verdwijnt ze spoorloos. Sylvia groeide tot ongeveer haar 9e jaar op bij haar oom en tante in Nederland. Dit omdat haar eigen familie te arm was om haar en haar zus te onderhouden. Amy, de zus van Sylvie was op dat moment te jong om zich nu te kunnen herinneren wat er toen allemaal gebeurd is.
Nu Sylvie spoorloos is, is het de beurt aan Amy om doortastend te zijn en opzoek te gaan naar de waarheid. Ze reist af naar de laatste plek waar Sylvie is gezien. Maar daar aangekomen wordt ze geconfronteerd met grote geheimen van haar familie. De waarheid onthult meer over Amy’s familie dan ze ooit had kunnen denken.

Wat een boek is De perfecte zus!! Je wordt als lezer meegesleept in een familiedrama. Een emotioneel verhaal over een immigrantenfamilie met vele geheimen. Al lezend krijg je veel details over personages en omgeving. Toch kun je als lezer lange tijd niet bedenken waar het verhaal naar toe gaat en hoe dit gaat aflopen. Pas na tweederde van het verhaal krijg je in de gaten wat er aan de hand is. Het is een vlot leesbaar boek. Klein min puntje in het geheel is dat je veel wordt heen en weer geslingerd tussen heden en verleden. Daardoor is de start van het boek wat verwarrend soms. Maar dat is gauw over als je echt in het verhaal zit.
De personages zijn door Kwok mooi beschreven. Waar de ene persoon vrij open is zit er ook een stukje geheimzinnigheid in andere personages. Al met al kom je best veel te weten over de hoofdpersonen. De mix van verschillende culturen die Kwok in dit boek naar voren brengt is ook een extra pluspunt voor het verhaal.

Al met al is De perfecte zus een prachtig en soms ook geheimzinnig verhaal. Het verhaal houdt je als lezer steeds alert tot het einde. Uiteindelijk ligt de waarheid rond Sylvie meer voor de hand dan je zou denken. De perfecte zus is een aanrader voor iedereen die van een mooie roman houdt met een stukje spanning, geheimzinnigheid maar ook van een stukje cultuur. Voor mij een echt vier sterren waardig boek!

Reacties op: Prachtig verhaal over een immigrantenfamilie

11
De perfecte zus - Jean Kwok
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker