Een kabbelende feelgood

Amarins Amarins
28 mrt 2022

Veertien jaar geleden is Britt vertrokken uit het geboorteplaats. Niets was daar nog hetzelfde toen haar moeder overleed. Britt heeft inmiddels een carrière opgebouwd in Chicago en heeft een druk en vol leven. Als ze door haar zus wordt gebeld dat haar vader een val van de ladder heeft gemaakt en twee botbreuken heeft, besluit ze terug te gaan naar Blue Harbor om te helpen in het bedrijf van haar vader. Wat ze niet weet is dat ook haar vroegere jeugdliefde Robbie rondloopt in het bedrijf. Hoewel Britt en Robbie een verleden hebben, zit er naar haar idee geen toekomst meer in hun relatie. Zij heeft een mooi leven in Chicago en Robbie heeft inmiddels een zesjarig dochtertje. Maar Britt zal moeten samenwerken met Robbie als ze wil meewerken in hun familiebedrijf.

Een plaats voor ons is het eerste deel in de Blue Harbor serie van Olivia Miles. Olivia is een USA Today bestsellerauteur die bekend staat om haar hartverwarmende romantische verhalen. Ze woont aan de oever van Lake Michigan met haar gezin en twee honden.

Wat een heerlijk verhaal is dit eerste deel uit de serie rond Blue Harbor. Wanneer je begint te lezen waan je je meteen in een fijne familie waarin veel gebeurd en ook al gebeurd is. Maar ook in een heerlijk knus dorpje. Het verhaal kent vele details waardoor je je meteen thuisvoelt.

Hoewel ik erg hou van feelgoods met vaart en mooie thema’s zat dat er in dit boek niet in. Maar de kabbelende schrijfstijl en de fijne personages heb ik zeker van genoten. Personages zijn mooi uitgewerkt. Je leert Britt en Robbie goed kennen. Beide personages maken een mooie groei door. Van beide kon ik heel goed de emoties en de twijfels begrijpen. Daardoor krijg je een band met hen en kun je ook meeleven. Ik vond Britt wel wat een naïeve egoïstische vrouw, je zou ze soms een schop onder de kont willen geven.

Ondanks dat er weinig spanning in het verhaal zit en het allemaal wat doorkabbelt heb ik er van genoten. Het is een echte feelgood zoals ik die ter afwisseling af en toe graag lees. Het kabbelt lekker door, de liefde groeit langzaam en het einde is er één zoals je die graag wilt hebben. Verwacht geen verhaal waar je alleen maar door wilt lezen, maar wel een verhaal om lekker bij weg te dromen en wat uurtjes te genieten.

Ik ga gauw door met het tweede deel uit de serie, Zomer van tweede kansen. Ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat met de familie Conway!

Dit eerste deel heb ik beoordeeld met 3,5 ster.

Meer recensies van Amarins