Heerlijke feelgood!

Amarins Amarins
26 mrt 2021

Alles zit tegen voor Barbara, er komen vervalsingen op de markt van haar kledinglijn waardoor plotseling veel bestellingen uit het buitenland worden geannuleerd. Wanneer ze besluit eerder aan haar vakantie naar Curacao te beginnen dan gepland, ontdekt ze tot overmaat van ramp dat haar vriend Norbert met een andere vrouw op hun boot zit. En later zal ook blijken dat hij achter alle ellende rond de vervalsingen zit.

Barbara besluit incognito naar Kreta te gaan om bij te komen. In Heraklion ontmoet ze Andres, die in het binnenland van het eiland een grote olijfgaard heeft. Andres nodigt haar uit om mee te gaan naar zijn dorp en het echte Griekse leven te proeven. Op de olijfgaard ontmoet Barbara de jonge Sanne, die ook is gevlucht voor een moeilijke relatie. De twee bouwen een band op en strijden samen voor hun toekomst, maar dat wordt allemaal nog niet zo makkelijk.

Vanaf pagina één werd ik meegezogen in dit verhaal. Wel had ik het idee dat ik op pagina tien al ongeveer wist hoe het zou gaan verlopen. Al gauw krijg je te maken met de problemen die Barbara heeft en wanneer Andres in beeld komt heb je het gevoel dat er ook in zijn leven meer speelt dan je denkt. Je wilt steeds door lezen en ontdekt ook steeds weer nieuwe dingen. Maar dan, halverwege het boek krijg je het gevoel dat het allemaal maar wat doorkabbelt en dat de vaart uit het verhaal is. Al gauw pakt de schrijfster het verhaal weer goed op en gaat het vol vaart verder en de spanning loopt op. Uiteindelijk eindigt het verhaal zo als bijna alle feelgods eindigen, maar voordat de laatste pagina’s er zijn krijg je toch nog een verrassing voorgeschoteld.

De schrijfstijl van dit verhaal is uitnodigend, makkelijk taalgebruik en je vliegt er door heen. De Wit maakt gebruik van vrij korte hoofdstukken, de hoofdstukken volgen elkaar ook qua tijd en gebeurtenissen vlot op.

Hoofdpersoon Barbara is een lieve vriendelijke vrouw die altijd goed van vertrouwen is geweest maar daardoor nu ook in een heel lastige situatie terecht is gekomen. Uiteindelijk een vrouw die kiest voor zichzelf en voor zichzelf opkomt. Ik heb van haar genoten, de durf en het doorzettingsvermogen vond ik bijzonder. Met vallen op staan komt ze er en komt er ook voor haar een nieuwe toekomst.

Winter op Kreta is een heerlijke feelgood. Het boek had iets meer overgoten kunnen worden met liefde en romantiek. Het ontbreken hiervan is meer mijn persoonlijke mening maar doet niets af aan het heerlijke verhaal.

Ik heb het boek 3* gegeven. Een heerlijk boek en ik kijk uit naar een volgend boek van Eva de Wit!

Meer recensies van Amarins