Het ultieme geheim, dik, maar zeker de moeite waard.
Het ultieme geheim is alweer het zesde deel van een serie over Professor Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek.
Deze keer reist hij naar Praag om een lezing bij te wonen van Katherine Solomon, met wie hij een relatie heeft.
Maar dan verdwijnt Katherine plotseling en begint een spannend avontuur dat bol staat van wetenschap, mystiek, symboliek en eeuwenoude mythen.
En dat alles speelt zich af tegen de achtergrond van de mooie stad Praag, waar je dan ook veel van mee krijgt in dit spannende boek.
Praag is zo beeldend en goed beschreven, dat je er het liefst heen zou reizen, om de stad zelf te ontdekken.
En als je dat al gedaan hebt is dit boek een interessante hernieuwde kennismaking.
Katherine staat op het punt een baanbrekend boek te publiceren, dat veel bestaande inzichten en stellingen onderuit zal halen.
Maar dan verdwijnt Katherine en tevens haar manuscript.
Langdon zet alles op alles om haar terug te vinden.
Uiteindelijk ontdekt Langdon de schokkende waarheid over een project, waarbij het denken over ons menselijk bewustzijn voorgoed verandert.
De hoofdstukken zijn niet te lang, wat prettig leest.
Er zijn diverse plotwendingen, die de nieuwsgierigheid tijdens het lezen regelmatig aanwakkeren.
De mystiek, de symboliek, interessante ontdekkingen in de wetenschap, allemaal elementen bekend uit de eerdere boeken van Dan Brown, keren terug in dit verhaal.
Een fijne, vlotte schrijfstijl en goed weergegeven personages.
En als extra het mystieke decor van Praag.
Alsof je meeloopt door deze mooie , oude stad.
Voorin het boek en ook achterin, staat een kaartje van Praag, zodat alles goed te volgen is.
De dikte van het boek, bijna 800 bladzijden, schrikt in eerste instantie misschien af, maar valt tijdens het lezen compleet weg, het boek kan niet dik genoeg zijn.
Kortom, een boeiende en spannende leeservaring, dit nieuwe boek van Dan Brown.
Maar dan verdwijnt Katherine en tevens haar manuscript.
Langdon zet alles op alles om haar terug te vinden.
De hoofdstukken zijn niet te lang, wat prettig leest.
Een fijne, vlotte schrijfstijl en goed weergegeven personages.
En als extra het mystieke decor van Praag.
Alsof je meeloopt door deze mooie , oude stad.
Kortom, een boeiende en spannende leeservaring, dit nieuwe boek van Dan Brown.