Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Zonaanbidding

AnnekeT 18 september 2023
Ik zie dat ik de eer heb als eerste een recensie op Hebban te mogen schrijven over dit boek. Zoals altijd doe ik mijn best om er een goede recensie van te maken, zonder al te veel te verraden over de inhoud en het einde van het boek. Daar gaat hij dan!

Allereerst: ik vond het een bijzonder boek. In het begin moest ik even wennen, maar toen ik er eenmaal in zat, kon ik niet stoppen met lezen. Het verhaal gaat over Huub van Maasburg. Hij is al heel lang bezig met het schrijven van een boek. Tussendoor heeft hij 'een klein boekje' over zonaanbidding geschreven. Deze is onverwachts een groot succes geworden. Huub vind dit nogal lastig, want hij houdt helemaal niet van al die heisa: tv-optredens, signeersessies, ... Op een gegeven moment 'vlucht' hij met zijn neef naar Griekenland. Langzaam leer je meer over Huubs geschiedenis, zijn neef, zijn ex-vrouw, en anderen.
De personages worden mooi uitgediept, vooral dat van Huub.

De opbouw van het boek wordt in het begin al beschreven: 2 delen, elk met 2 subonderdelen, waaronder weer 3 hoofdstukken. Elk hoofdstuk begint met een deel uit het boek over zonaanbidding van Huub. Ook dit boek klinkt erg interessant, en ik zou graag het complete boek willen lezen ;). Overigens ook het vervolg...

Hoe verder ik in het boek kwam, hoe meer ik besefte dat ik toch dingen gemist had die een wezenlijk onderdeel vormen van het boek. Zo vermoed ik dat de tekeningen bij en de asrana's zelf bewust gekozen zijn bij het hoofdstuk. Hiervoor zou ik het boek nogmaals willen lezen (gelukkig heb ik de digitale versie, de papieren versie had ik door moeten sturen in het kader van de Boekentoer).

Zeker een aanrader!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van AnnekeT

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.