Echt geweldig!

Awesomebookloverblog Awesomebookloverblog
12 mrt 2023

Dochter van de Scharlaken Rozen is een hervertelling van het bekende verhaal Romeo en Julia, maar dan met een verrassende twist. Het verhaal gaat over twee machtige bendes, de Witte Magnolia’s en de Scharlaken Rozen. Juliette is de erfgenaam van de Scharlaken Rozen. Roma is op zijn beurt weer de erfgenaam van de Witte Magnolia’s, maar tegelijk ook Juliettes eerste liefde. Als een mysterieuze ziekte zich over de stad verspreid, moeten Juliette en Roma hun krachten bundelen, maar aangezien hun bendes rivalen van elkaar zijn, is de samenwerking niet zo eenvoudig als het lijkt.

Een van de pluspunten van dit boek is de geweldige schrijfstijl van Chloe Gong. Ze schrijft beeldend en poëtisch. Shanghai is zo levendig en gedetailleerd beschreven dat ik het erg goed voor me kon zien. Verder heeft ze ook twee geweldige hoofdpersonen gecreëerd. Ik kon me goed in beide personages inleven en ik was benieuwd naar hoe hun relatie zich ontwikkelt.

Dochter van de Scharlaken Rozen bevat verder ook veel actie en intriges die mijn aandacht goed vasthouden. Het verhaal is spannend en zo onvoorspelbaar. Daarnaast is er ook genoeg ruimte voor romantiek. Voor mijn gevoel bevat dit boek echt alles waar een goed fantasyverhaal aan moet voldoen. Ik kan werkelijk waar geen enkel minpuntje bedenken.

Gezien de cliffhanger aan het einde van dit boek kan ik echt niet wachten op het tweede deel van deze duologie. Ik hoop daarom dat Zoon van de Witte Magnolia’s snel verschijnt zodat we kunnen ontdekken hoe het verder gaat met het verhaal van Juliette en Roma.

Meer recensies van Awesomebookloverblog