Humoristisch verhaal

Awesomebookloverblog Awesomebookloverblog
27 mrt 2022

Gênant wordt neergezet als een hilarisch boek. Nadat ik dit boek uit hebt gelezen, kan ik dat zeker bevestigen. Tijdens het lezen verscheen er meerdere keren een lach op mijn gezicht vanwege de grappige momenten. Ik denk dat de achtergrond van Kate Weston als stand-upcomedium zeker bijgedragen heeft aan de grappige situaties waar hoofdpersoon Kat gedurende het verhaal in belandt. Daarnaast bevat het verhaal ook veel drama die ervoor zorgt dat het verhaal interessant blijft.

Hoewel Gênant mikt op de jongere YA-lezers als doelgroep, vond ik het verhaal zeker wel vermakelijk om te lezen. Naast de grappige momenten worden namelijk ook genoeg serieuze onderwerpen behandeld, zoals mentale gezondheid en onzekerheid. Ik ben daarom zeker positief over dit boek.

De opmaak van dit boek is erg leuk. Het verhaal is in een dagboekvorm geschreven en ook echt als een dagboek opgemaakt. Daarnaast zie je bijvoorbeeld ook appjes die als zodanig zijn vormgegeven. Ook wanneer er in het verhaal iets in Google wordt opgezocht, zie je zo’n zoekbalk. Alleen al vanwege de vormgeving krijgt dit boek van mij een puntje extra. Maar het feit dat het boek in dagboekvorm is geschreven, zorgt ervoor dat het verhaal ook lekker vlot en makkelijk wegleest.

Kortom, dit verhaal is grappig, vermakelijk en kaart ook belangrijke onderwerpen aan. Als extraatje is de vormgeving ook erg leuk gedaan. Ik heb er zeker van genoten.

Meer recensies van Awesomebookloverblog