Aanrader voor K-pop fans
In K-pop crush volgen we Candace die na een auditie wordt gekozen om als trainee aan de slag te gaan bij een grote K-poplabel in Korea. Eenmaal daar aan gekomen wachten haar zware zang- en danstrainingen en lastige beoordelingen. Samen met andere meiden strijdt ze voor een plek in een nieuwe meidenband. De strenge regels, bijvoorbeeld op het gebied van uiterlijk, eten en daten, maken het leven van Candace er niet gemakkelijker op.
Een van de positieve punten van het verhaal is het feit dat dit boek best vlot leest vanwege de eenvoudige schrijfstijl. Dit boek heb je dan ook in een mum van tijd uit. De hoofdstukken zijn daarnaast ook best kort, waardoor je ook makkelijk op een natuurlijk moment kan stoppen met lezen, als je het boek even wilt wegleggen.
Een ander pluspunt van dit boek is de vormgeving van het binnenwerk. De chatberichten worden bijvoorbeeld ook afgedrukt als echte chatberichten. Verder bevat de eerste bladzijde van elk hoofdstuk een afbeelding, wat het boek wat aantrekkelijker maakt. Daarnaast worden de termen uit de K-popwereld in dit boek gemarkeerd en in de mooi vormgegeven ‘K-popwoordenboek voor gevorderen’ die je aan het einde van het boek vindt uitgelegd. Zulke kleine dingetjes geven het boek net wat extra’s.
Het verhaal bevat hier en daar wel wat clichés. Zo zit er in het team van Candace een gemeen meisje dat het leven van Candace zuur maakt. Ook wordt Candace gekozen om mee te spelen in een videoclip met een beroemde K-popartiest, terwijl er meerdere meisjes zijn die meer ervaring hebben dan zij. Maar afgezien van deze clichés, het feit dat het verhaal op sommige momenten een beetje onrealistisch is, is het wel een vermakelijk verhaal. De plottwist aan het einde van het verhaal zag ik totaal niet aankomen en was heel erg verrassend.
Wat mij tijdens het lezen opviel was dat op basis van de flaptekst je zou verwachten dat het verhaal onder andere zou gaan over de relatie tussen Candace en One J. of YoungBae. Dat bleek alleen niet helemaal het geval te zijn. In het verhaal volgen we Candace vooral bij haar verschillende soorten trainingen en beoordelingen en spelen One J. en YoungBae maar een kleine rol. Dat was wel jammer, want beide personages leken me ook wel interessant om over te lezen.
Over K-pop crush heb ik dus eigenlijk gemixte gevoelens. Aan de ene kant was dit boek niet echt wat ik ervan had verwacht. Ook zijn er wat clichés en handelen sommige personages onrealistisch on onverklaarbaar. Maar aan de andere kant zag ik die plottwist op het einde van het boek niet aankomen en leest het verhaal heel erg vlot. Daarnaast krijg je via dit boek een kijkje achter de schermen in de K-popwereld. Ik denk dat als je interesse hebt in K-pop, dit boek je vast zal aanspreken. Van mij krijgt dit boek 3,5 sterren.
Deze recensie verscheen voor het eerst op: https://awesomebookloverblog.wordpress.com/2021/03/23/recensie-k-pop-crush/