meeslepend verhaal!

Een dark fantasy romance! Ik meer ben meer van het romantasy dan van het dark maar toen ik las dat het over de Spartanen ging zag ik direct de film ‘300’ voor mij met allemaal soldaten. Ik was benieuwd of ik ook maar een beetje in de goede richting dacht.

Denk 2050 in een postapocalyprische wereld waar de Spartanen magische krachten hebben, verdeeld zijn in 12 koninklijke families en in extreme rijkdom leven. Zij heersen over de mensen, zoals Alexis. Ze is een weeskind en woont met haar pleegouders en broertje in armoede. Ze doet haar best om niet op te vallen maar dat valt niet mee. Ze doet haar best op school maar tijdens de laatste test komt er uit de bloedtest dat ze een Spartaan is. Maar hoe kan dat? En wie is haar familie?

Wat is Alexis een stoere meid! Nou ja, jonge vrouw van 19 jaar, maar je zou maar naar een Spartaanse Oorlogsacademie gaan, gedwongen worden om te gaan omdat anders jouw Spartaanse weldoeners, je een kopje kleiner maken. En dan dacht je een maand eerder nog dat wonen in een kartonnen doos erg was…

De schrijfstijl van Jasmine Mas is meeslepend en duister. Bloed van Hercules is een meeslepend verhaal waarin je meegezogen wordt de wereld in van de Spartanen, hun machtsverhoudingen, de machtsspelletjes, afwisselende krachten en obsessies. Het zit vol spanning, wordt Alexis in de gaten gehouden? Wil iemand haar dood hebben? Waarom doet die ene leraar zo vreemd?

Om dan in de laatste hoofdstukken van Bloed van Hercules met een plottwist te komen die ik helemaal niet aan zag komen! Ik ben duidelijk geen dark fantasy romance gewend! Tegelijk zie ik wel wat open draadjes waardoor ik superbenieuwd ben naar het volgende deel! Delen eigenlijk want het wordt een trilogie.

Bloed van Hercules is spannend, heeft een meeslepend verhaal, ijzersterk plottwist en een bad ass vrouwelijke hoofdpersoon! Ik kijk uit naar de volgende delen want ik krijg het vermoeden dat Alexis wraak gaat nemen!

Meer recensies van beachhouseboeken