aanrader!

beachhouseboeken 28 februari 2025
Toen ik aan Feo en de wolven begon dacht ik dat het een verhaal zou zijn zoals Mogli, een meisje geadopteerd door wolven. Wat zat ik fout! Dit verhaal is veel mooier.
Feodora woont in de bossen samen met haar moeder in een klein huisje. Ze zijn wolfverwilderaars, ze leren ‘tamme wolven’ weer wolf te zijn. Maar de machthebbers in Rusland veranderen, haar moeder wordt opgepakt en Feo vlucht. Ze wilt hierna nog maar een ding, haar moeder bevrijden uit de gevangenis en daarvoor moet ze een lange reis maken naar Sint Petersburg.
Katherine Rundell heeft een magische schrijfstijl, je wordt het sprookjesachtige verhaal ingezogen en je komt er niet meer uit totdat het boek is afgelopen. Ze zet Feo neer als een heldhaftig meisje dat per ongeluk als een held wordt gezien maar eigenlijk alleen haar mamma terug wilt.
Thema’s in het boek zijn overheersing, onderdrukking, vriendschap, angst en onrecht. En dat allemaal in een koud en winters Rusland. Niet de leukste plek om te zijn maar toepasselijk als ijzige achtergrond van dit wonderschone verhaal.
Aanrader! Wat een mooi verhaal.

Meer recensies van beachhouseboeken