mooi vervolg

beachhouseboeken 30 december 2025
En terug naar Porto Mare met Noah en Linde! Zomerstorm heb ik een tijdje terug gelezen en Winterlicht is het vervolg hierop.

Linde is nu gewend aan Porto Mare en zijn inwoners maar de winter is rustig. Dus speelt ze met het idee om een winterfestival te organiseren in Porto Mare. Noah is bezig met de zeilschool maar krijgt een fantastisch aanbod; werken in Sydney! Wat nu, geeft Linde haar toekomst weer op voor Noah? Net nu haar evenementen bedrijf begint te lopen? Maar Noah kan dit aanbod niet laten liggen…

Wat mij opviel aan Zomerstorm waren de mooie zinnen. En ook in Winterlicht is dit zo:
‘Weten dat iets eraan komt maakt het niet minder pijnlijk.’
‘De stilte van vanochtend kan niet nog een dag voortduren.’

Aysline Mc Grath heeft een fijne schrijfstijl en het boek zit vol met mooie zinnen wat opvalt omdat het een kort verhaal is.

Winterlicht kan je niet lezen zonder Zomerstorm eerst gelezen te hebben. Er worden geen mensen voorgesteld of uitgebreid het verleden onderzocht. Maar het zijn beide korte verhalen van rond de 60 bladzijden.

Het is mooi om te zien hoe volwassen Linde en Noah met hun dillema’s omgaan, hoe volwassen ze in gesprek gaan met elkaar en hun omgeving om tot een oplossing te komen. Zelf had ik de oplossing al bedacht en het is leuk om te zien dat Aysline ook die richting op gaat in haar verhaal.

Winterlicht, het winterse festival in Porto Mare tijdens de decembermaand! De uiteindelijke beslissing valt tijdens de kerstdagen dus een echte kerstnovelle!

Meer recensies van beachhouseboeken