Advertentie

Mijn mening:
Stil maar is het eerste deel in een veelbelovende serie, er is hier en daar nog zeker wat verbetering mogelijk maar ik heb er met volle teugen van genoten.
Gina Hart is detective in hart en nieren, al jaren voert zij haar beroep met hart en ziel uit, dit wordt haar vooral door haar dochter niet altijd in dank afgenomen. We leren Gina kennen als een hard werkend, maar vooral gedreven persoon. Het is voor haar een manier om haar persoonlijke sores wat naar de achtergrond te laten verdwijnen. Wanneer er een baby te vondeling wordt gelegd blijkt er een bloedband te zijn met de sinds vier jaar vermiste Deborah Jenkins, dit roept bij Gina veel persoonlijk leed op. Ze moet en zal deze zaak oplossen, mede omdat ze hetgeen ze zelf heeft mee gemaakt een ander zoveel mogelijk wil besparen.
De schrijfstijl van Kovach is realistisch, alles wat gebeurd wordt uitgebreid beschreven, soms is het iets teveel van het goede maar dat neemt niet weg dat Kovach oog heeft voor de personages die ze goed heeft neer gezet. Wat mij wel stoorde was de aanhoudende verkoudheid van sommige personages die echt veel te vaak benoemd werd en geen enkele meerwaarde had. Waarschijnlijk heeft het te maken met de tijd waarin we nu leven maar ik kreeg er een beetje naar gevoel bij. Buiten dat is het een verhaal wat goed in elkaar steekt en wat mij echt van het begin tot het eind heeft weten te vermaken, ik vergelijk deze auteur een beetje met de schrijfstijl van Christi Daugherty. Het verhaal is niet alleen spannend maar er is zeker ook veel aandacht voor de personages en hun persoonlijke leventje, voeg daarbij een vleugje romantiek en het boek is wat mij betreft compleet. Vooral het drama wat het gezin Jenkins overkomt en daarmee bedoel ik niet alleen Deborah maar vooral ook haar man en kinderen vind ik qua beleving en emoties goed uitgewerkt, je voelt het verdriet en de machteloosheid maar vooral de strijdkracht die een mens in zich heeft wanneer men heftige trauma’s meemaakt waarvan je in eerste instantie denkt dat niemand dit kan overleven.

Het schuifje van het achter hek klikte weer dicht. Luke schoot overeind in bed, helemaal bezweet met zijn ogen wijd open. Zijn hartslag was onregelmatig en hij voelde de drang om over te geven. Hij knipte het licht aan en probeerde weer op adem te komen. Debbie lag niet naast hem. Nooit. In het duister hoorde hij iemand naar de achterdeur lopen. De deurklink rammelde.

De korte hoofdstukken lezen prettig weg, elk hoofdstuk is vanuit een ander persoon geschreven, dit maakt de hoofdpersonen ieder afzonderlijk op hun eigen manier bijzonder, je volgt hun doen en laten op de voet, en leert ze kennen in goede en in slechte tijden. Hun persoonlijke dilemma’s zorgen ervoor dat je deelgenoot bent van het complete plaatje, niemand is volmaakt, zo blijkt. Stil maar omvat een kleine week uit het leven van zowel de familie Jenkins als Gina Harte en heeft ervoor gezorgd dat het leven van de Jenkins voorgoed veranderd.
Ik ga Carla Kovach zeker toevoegen aan mijn favorieten lijstje en ik hoop dat er snel een volgend deel van deze serie in het Nederlands verschijnt.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 4
Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Psychologie: 4

Stil maar komt hiermee op een mooie 4 sterren.
Bianca

Reacties op: Stil maar

240
Stil maar - Carla Kovach
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners