Advertentie

Toni Coppers​ (1961) is een Vlaamse misdaadauteur met al meer dan 100.000 verkochte boeken. Hij won vele thrillerprijzen en in 2018 vierde hij tien jaar schrijverschap. Naar aanleiding daarvan verschenen zijn boeken in een gloednieuwe vormgeving.

Val vertelt het verhaal over Sara Cavani, werkzaam bij Moord in Brussel en verbindingsofficier bij Interpol, die wordt ingezet bij de moord op een jonge vrouw. Wanneer even later een familielid van de alom bekende familie Bonard wordt vermoord met eenzelfde modus operandi roept Sara de hulp in van haar exbaas Alex Berger.
Sara en Alex hebben samen met goede vriend Eric Machteld en enkele andere buitenstaanders een club opgericht genaamd de Moordploeg. Zij zijn onafhankelijk en nemen in alle discretie een cold-case onder de loep om weer wat beweging te krijgen in een zaak.
Ook in deze zaak, alhoewel geen cold-case, komen zij weer bijeen. Een risico voor Sara omdat zij hiermee haar baan op het spel zet als dit uitkomt.

De karakters zijn goed uitgewerkt, je komt gaandeweg veel te weten over hen en over hun beweegredenen.
Zowel Sara, Eric als Alex hebben gevoelens van rouw en schuld om het verlies van een dierbare. Vooral het karakter Alex Berger kan de lezer af en toe een neerslachtig gevoel geven.
Juist hierdoor heb je als lezer het gevoel dat het verhaal voortkabbelt. Het is niet over het gehele boek spannend maar dat neemt niets weg van het leesplezier.
De informatie over het boek geeft je als lezer de indruk dat het verhaal grotendeels zal draaien over de ontmoeting en 'logeerpartij' van Alex bij David Bonard. Echter pas over de helft van het boek vindt dit plaats en met een enkel hoofdstuk is het alweer over. Net als Alex heeft de lezer vragen bij David Bonard en zijn beweegredenen om Alex in zijn privé leven binnen te vragen?
Het plot wordt rustig opgebouwd en bevat aardig wat wendingen. Tot het einde toe blijft de vraag over het waarom en toch ook het wie. Hierin stelt Toni Coppers de lezer niet teleur, het boek eindigt verrassend met de laatste plotwending.
Val is een boek dat je moeilijk kunt weg leggen als je eenmaal begonnen bent met lezen.

Reacties op: Verrassend eind