Vier broers en zussen: vier scenario’s
Hoewel ik met zo’n cover en titel stiekem dacht dat dit een fantasyboek was, was dit toch niet echt het geval. Desalniettemin vond ik het toch een erg bijzonder boek!
In De onsterfelijken lees je over hoe de vier broers en zussen van de familie Gold volwassen worden. Op jonge leeftijd krijgen zij van een helderziende te horen wanneer hun sterfdag is, waar de een beter mee kan dealen dan de ander. Hun karakters en levens zijn ook heel anders. De jongste, Simon, vlucht naar San Francisco om danser, maar vooral zichzelf te worden. Klara droomt van een leven als illusionist en vertrekt uiteindelijk naar Las Vegas. Daniel is een stuk nuchterder en zoekt een veilig leven in de geneeskunde. Varya raakt juist geobsedeerd door leven en dood en duikt de wetenschap van de onsterfelijkheid in.
Een boek over volwassen worden, jezelf durven zijn en de grens tussen leven en dood. De schrijfstijl was heel fijn, maar ook de keuze voor perspectief: hun levensverhalen werden om de beurt chronologisch verteld. Een boek dat je aan het denken zet, waar met name het midden erg interessant is en het einde wat saaier.