Waan je even in glamour..;-)

Boeken.van.chayenne 17 oktober 2025
Buitenspel in Parijs van Nina van Buuren neemt de lezer mee in de glanzende, maar ook genadeloze wereld van de voetbalvrouwen. Hoofdpersoon Bobbi lijkt het allemaal voor elkaar te hebben: een knappe voetballer als partner, een luxe leven vol feestjes en reizen, en een trip naar Parijs die alles nóg mooier moet maken. Achter de perfecte plaatjes op sociale media gaat echter een andere werkelijkheid schuil. Jaloezie, roddels en geheimen zorgen ervoor dat Bobbi zich steeds vaker afvraagt wie ze nog kan vertrouwen en of haar relatie met Finn wel zo sterk is als ze dacht.

Nina van Buuren is het pseudoniem van Kim Buitenhuis en Nino Wilkes.
Buitenspel in Parijs is het eerste deel in een nieuwe serie een veelbelovende start. Boeken in serievorm spreken mij erg aan, het is prettig om met elk nieuw deel verder te kunnen in een vertrouwde wereld. De cover en flaptekst wekten dan ook hoge verwachtingen.

Het verhaal leest vlot en prettig. De schrijfstijl is soepel en de dialogen voelen natuurlijk aan. Het begin en middenstuk hebben een aangenaam tempo, waardoor de personages goed tot leven komen. Naarmate het einde nadert, versnelt het verhaal echter flink, waardoor er veel gebeurt in korte tijd. Hierdoor miste ik soms wat diepgang in de afronding.

De wereld van luxe, glamour en drama wordt overtuigend neergezet. De lezer waant zich echt even in het leven van influencers, sporters en hun entourage. Het is knap hoe dit schrijversduo deze wereld tot leven weet te brengen. Het is bovendien boeiend om een inkijkje te krijgen in de wereld van de voetbalvrouwen. Mijn nieuwsgierigheid is dan ook gewekt, en ik kijk uit naar het tweede deel in de serie.

Buitenspel in Parijs is een aanrader voor lezers die houden van eigentijdse, ontspannende verhalen vol liefde, vriendschap, intriges en glamour. Een ideaal boek voor een ontspannen middag op de bank.

Meer recensies van Boeken.van.chayenne

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.