Aanwinst voor in de boekenkast!
‘Even tussen mij en mij’ van Elke Wiss is een toegankelijk maar diepgaand boek over de kunst van zelfonderzoek. Wiss nodigt de lezer uit om beter te leren kijken naar de manier waarop gedachten ontstaan, zich herhalen en soms ongemerkt ons handelen bepalen.
Ik ben wel van non fictie boeken, vooral de boeken waar ik van kan leren en over na kan denken.
Het boek is heel fijn opgebouwd; je kunt zelf kijken hoe je te werk gaat en waar je start. Op de site extra werkbladen en extra leesmateriaal voor wie meer diepgang wilt.
Heel leuk waren de praktijkvoorbeelden, bij sommige heb ik echt moeten lachen.
En deze anekdotes: ‘Cavia met snorren’ en ‘denken op espressostanden’. Haha!
Nu als ik espresso maak denk ik aan jou;-)
Dit maakt het boek voor mij luchtig en ook heel toegankelijk. De illustraties gaven mij die visualisatie wat ik zeer prettig ervaar. Hierdoor wordt het voor mij nog duidelijker.
Een boek dat je niet alleen leest, maar dat je meeneemt in hoe je denkt, voelt en keuzes maakt. Ben jij bereid om met jezelf het dialoog aan te gaan? Om zo de veranderingen te gaan meemaken?
Het is voor mij een boek wat ik nog vaker ga oppakken en nogmaals de verdieping ga opzoeken.
‘Even tussen mij en mij’ is een mooie handleiding in zelfonderzoek. Het boek en de opdrachten/vragen zetten actief in beweging om je eigen denken te onderzoeken op een fijne en luchtige manier.
Dankjewel voor dit recensie exemplaar @elkewiss @amboanthos
Heel leuk waren de praktijkvoorbeelden, bij sommige heb ik echt moeten lachen.
En deze anekdotes: ‘Cavia met snorren’ en ‘denken op espressostanden’. Haha!
Nu als ik espresso maak denk ik aan jou;-)
Dankjewel voor dit recensie exemplaar @elkewiss @amboanthos