Meeslepende roman over tijdreizen en keuzes maken!
Recensie
In ‘Voordat ik loslaat’ van volgen we Maggie een jonge vrouw die met een unieke gave geboren is: ze leeft in drie tijdlijnen tegelijk; 1861, 1941 en 2001.
Maggie stapt elke nacht van het ene leven naar het andere. In elk tijdperk heeft ze een andere identiteit, andere verantwoordelijkheden en andere mensen die zij liefheeft. Maar de gave heeft één onverbiddelijke regel: op haar 21e verjaardag moet ze één leven kiezen en de andere twee loslaten voor altijd.
Dit is het tweede deel van de Timless serie. En na het eerste deel was ik zo enthousiast en nieuwsgierig. Tot nu toe vind ik deze de beste in het historische roman genre!
Waar het stopte bij het epiloog van het eerste deel gaat het nu weer verder.
Het is wederom zo knap geschreven. Die verschillende lagen in alle drie de getijden, het uitgewerkte personage en de verdieping. De Amerikaanse Burgeroorlog, de aanloop naar Pearl Harbor en het moderne studentenleven voelen elk compleet en authentiek. Daarbij komt ook een stukje romantiek kijken. Want wat als je in de verschillende werelden je hart verliest?
Richting het einde van het boek voel je het al aankomen… maar dan gebeurd er wat onverwachts.. niet op gerekend maar megaleuk dat deze twist erin zit!
Hou jij van historische romans? Dan is deze serie een mega aanrader!
‘Voordat ik loslaat’ is een intense, meeslepende roman die het tijdreizen inzet als metafoor voor volwassen worden: welke versie van jezelf kies je wanneer elke mogelijkheid waarde heeft? Maggie’s besluit voelt groots, hartverscheurend en onvergetelijk.
Waar het stopte bij het epiloog van het eerste deel gaat het nu weer verder.
Hou jij van historische romans? Dan is deze serie een mega aanrader!